diumenge, 15 de maig del 2011

Victòria treballada a Igualada (1-4) que deixa el títol a "punt"

El Voltregà té el títol de lliga a només un punt de distància després de guanyar a la pista de l'Igualada per 1 gol a 4. Si el conjunt de David Bou és capaç de puntuar en un dels tres enfrontaments que li resten, serà campió matemàticament. Tenint en compte però que el conjunt voltreganès només ha perdut dos partits en 21 jornades, sembla impensable que el proper rival, el Vigo, que ni tant sols ha sumat un punt en el que portem de lliga, pugui puntuar a la pista de Sant Hipòlit.

Per tant, el Voltregà pot proclamar-se campió de lliga matemàticament el proper dissabte al partit que disputarà a casa davant les gallegues.

La situació es dóna gràcies a la important victòria aconseguida aquest dissabte a la pista de l'Igualada. Les noies de David Bou van aconseguir un treballat triomf amb un gran treball defensiu i bones transicions ofensives. Tot i això, en els primers minuts l'Igualada va inquietar amb força la porteria de Laia Vives amb algun xut llunyà que la portera de Santa Coloma resolia amb solvència. Al minut 8 però, un tret creuat de Carla Giudici culminant un contraatac es colava mansament a la xarxa després que Teresa Bernadas aconseguís desviar-la en primera instància però sense que fos suficient per impedir que es convertís en gol. El Voltregà es posava a dominar al marcador en la primera ocasió clara de gol de què disposava.

Només dos minuts més tard, Motxa Barceló rebia una gran assistència de Carla Giudici i sola dins l'àrea col·locava la bola a l'escaire fent pujar el 0 a 2 a l'electrònic. El partit es posava còmode pels interessos voltreganesos amb les jugadores motivades i disposades a sentenciar la lliga en molt bona part. Quan faltaven quatre minuts pel descans però, un contraatac clar de les igualadines amb un dos contra u permetia a Maria Díez definir perfecte davant Laia Vives i marcar l'1 a 2 després d'una bona assistència de Raquel Bernadas, molt activa des del moment que va sortir a la pista. Amb un gol d'avantatge per les voltreganeses es va arribar al descans.

A la represa, l'Igualada seguia inquietant però la bona defensa voltreganesa impedia arribades a la porteria de Laia Vives. Un especial marcatge a Maria Díez aconseguia anular-la i així restar molt perill al conjunt igualadí. Al minut 30, arribava un gerro d'aigua freda per les igualadines que veien com Carla Giudici marcava l'1 a 3 amb un xut des de lluny que entrava sota el cos de Teresa Bernadas. El Voltregà manava i l'Igualada començava a perdre els nervis intentant forçar faltes a les voltreganeses.

Maria Díez perdia els nervis i es guanyava la targeta blava per protestar al col·legiat quan el partit estava en joc. Tot i això, sense que s'entengués, l'àrbitre no ho sancionava amb la corresponent falta directa quan tant les jugadores de l'Igualada, com les del Voltregà així com Carla Giudici, que és qui l'havia de llançar, ho tenien plenament assumit així i ja es col·locaven a les seves posicions.

Tot i això, la superioritat numèrica del Voltregà durant dos minuts va servir perquè Natasha Lee en un ràpid contraatac pogués definir magistralment, enviant la bola a l'escaire, davant Bernadas després d'una magnífica assistència entre línies de Giudici. Els darrers quatre minuts no van fer canviar res i només van servir perquè l'Igualada s'acostés a les 10 faltes però sense arribar-hi (es va quedar en nou).

Al final del partit però les jugadores voltreganeses encara no van celebrar res i amb prudència, esperen a consumar la victòria a l'OK Lliga, l'únic títol que falta al seu palmarès, a casa davant el Vigo. Tot i això, l'alegria era evident, conscients que ja tenien tres quarts de títol a la butxaca.

Igualada HC: Teresa Bernadas, Elba Garreta, Maria Díez, Aida Vera, Anna Gil -cinc inicial-; Raquel Bernadas, Susana Pandavenes.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Motxa Barceló, Anna Romero, Carla Giudici -cinc inicial-; Anna Casarramona i Maria Ferrón.

Gols: 0-1, Carla Giudici, min 8; 0-2, Motxa Barceló, min 10; 1-2, Maria Díez, min 16; 1-3, Carla Giudici, min 30; 1-4, Natasha Lee, min 36.