dissabte, 7 de maig del 2011

Golejada al Sant Cugat (7-3) en un partit amb una primera part equilibrada

El Voltregà va superar el Sant Cugat per 7 gols a 3 en un partit que no es va decidir fins a la segona meitat. A la primera, el domini era voltreganès però l'efectivitat de les de Sant Cugat els va permetre arribar al descans amb les opcions intactes de donar la sorpresa i amb el marcador amb empat a dos gols. A la segona meitat el Voltregà va marcar encara més el ritme i els gols van anar caient i el partit va quedar sentenciat de seguida. El joc voltreganès va anar de menys a més amb un començament espès però amb un final amb bones combinacions i ritme. Anna Casarramona i Natasha Lee han completat un hat-trick amb tres gols cadascuna mentre que Motxa Barceló ha completat els set gols voltreganesos.

La victòria combinada amb l’empat a 2 del Biesca Gijón a la pista del Noia Freixenet permet a les voltreganeses ser encara més líders amb cinc punts més que les asturianes, que són segones i tenen un partit més que les de Sant Hipòlit.

El partit de dissabte va començar malament pels interessos del Voltregà. Només havien passat quatre minuts quan un desajust defensiu permetia a Rosa Tamburini plantar-se sola a l’àrea del Voltregà. Carla Giudici en l’intent d’evitar el seu llançament cometia penal sobre la vallesana. Paula Torner no fallava i posava les de Sant Cugat per davant.

Tot i això, el gol era només un miratge. El Voltregà era qui controlava el joc, dominava la possessió i intentava superar un Sant Cugat tancat en defensa, esperant errors per sortir al contraatac. A més, el Voltregà s’abocava com mai a l’atac, descuidant força la defensa. Una tàctica que no seria possible si Laia Vives no fos la portera del Voltregà. La de Santa Coloma resolia amb encert les comptades ocasions del Sant Cugat. Amb el pas dels minuts, el Voltregà s’apropava al gol. A vegades la sort també hi pot ajudar molt i aquesta va ser una d’aquestes ocasions. Anna Casarramona penetrava a l’àrea del Sant Cugat amb un bon eslàlom i en una centrada-xut, Blanca Soldevila acabava enviant la bola a l’interior de la seva pròpia porteria. Era l’empat a un.

El Voltregà començava a introduir els primers canvis a la pista i Natasha Lee entrava a la pista. El conjunt de David Bou buscava el segon gol i disposava de millor ocasions cada cop però topava amb una gran actuació de la portera del Sant Cugat, Mercè Ribas. Una bola penjada per Carla Giudici que Anna Casarramona rematava alt per molt poc era l’ocasió més clara. Pocs instants després en una jugada espectacular, Casarramona tornava a demostrar que el seu sostre encara és desconegut. La manlleuenca es desfeia de tota la defensa vallesana i enviava la bola al pal quan definia davant Ribas. Només per la plasticitat, la jugada mereixia acabar en gol.

El pal era el preludi del segon gol voltreganès. Faltaven quatre minuts quan Motxa Barceló amb un espectacular xut des de fora de l’àrea culminant una diagonal treia les teranyines a l’escaire de la porteria vallesana i posava les blanc-i-blaves per davant a l’electrònic. Tot i això, el resultat encara canviaria abans del descans per l’empenta que posava el Sant Cugat al partit. Dos minuts després, Rosa Maria Tamburini penjava la bola des del cercle central i Elisenda Gassó, dins l’àrea desviava la bola lluny de l’abast de Laia Vives. Era el 2 a 2 amb el que s’arribaria al descans. La gran primera meitat de Mercè Ribas no permetia marcar diferències al Voltregà.

Al segon temps les coses canviarien. Tot i això, als primers minuts, Amaya Gutiérrez disposava d’una doble ocasió que Laia Vives, vital com sempre, aturava. Un minut després, en un contraatac, Carla Giudici feia una bona assistència a Casarramona que des de gairebé el punt de penal connectava la bola de primeres i després de tocar al pal i a l’esquena de Ribas, la bola acabava a la xarxa. Era el 3 a 2 que tornava a posar a les voltreganeses per davant.

El partit es començava a sentenciar dos minuts després quan Natasha Lee sortia al contraatac després d’una bona recuperació de Carla Giudici. Lee arrencava al seu propi camp i amb gran velocitat superava Amaya Gutiérrez i definia amb un potent xut que Mercè Ribas només podia tocar però no evitar que acabés a la xarxa. Era el 5 a 2 que amb vuit minuts disputats del segon temps deixava el partit gairebé sentenciat.

Un minut després arribava la desena falta del Voltregà. Això permetia a Amaya Gutiérrez llançar la falta directa. Tot i errar el primer llançament, el rebot quedava de nou davant la porteria i Laia Vives havia de posar el guant sobre la bola per impedir que Gutiérrez rematés a la xarxa amb facilitat. Això però, evidentment, li costava un penal al conjunt voltreganès, ja que la portera no pot bloquejar mai la bola amb el guant. Únicament ho pot fer amb el cos o amb les guardes. En el penal, Gutiérrez no fallava i marcava el 5 a 3 que donava una mica d’aire a les de Sant Cugat.

Els minuts passaven i el marcador no es movia. El Sant Cugat però arribava a les deu faltes quan faltaven 7 minuts pel final. Carla Giudici era l’encarregada de llançar-la i tot i fer una gran execució asseient a Ribas, el seu xut acabava al travesser i elevant-se sobre la porteria visitant. Dos minuts després, un nou penal permetia provar sort a Paula Torner però la seva bola marxava desviada alta.

Els dos darrers gols no van arribar fins al darrer minut. Primer en un penal favorable a les voltreganeses que Natasha Lee no fallava fent el seu tercer gol de la tarda. Només vint segons després i a vint segons del final amb un gran gol de Casarramona que tapava el xut d’Amaya Gutiérrez a mitja pista, recuperava la bola i marxava sola cap a la porteria contrària on definia amb gran encert a l’escaire del Sant Cugat. Un gran gol que tancava el seu hat trick particular i posava el 7 a 3 final a l’electrònic.

Un triomf treballat en una bona segona meitat. A l’equip voltreganès li va costar trobar el seu lloc a la pista però poc a poc va traduir el domini en possessió en bon joc, velocitat i ocasions davant una Mercè Ribas encertada. Laia Vives, que va assumir més responsabilitat pel joc tant ofensiu del Voltregà, també va respondre a la perfecció com ja té acostumat a aquest equip.

El proper partit arribarà diumenge vinent a la pista de l’Igualada, un rival sempre incòmode i un dels pocs que ha aconseguit la victòria contra les voltreganeses.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló (1), Anna Casarramona (3), Anna Romero, Carla Giudici –cinc inicial–; i Natasha Lee (3).

Sant Cugat CHP: Mercè Ribas, Paula Torner (1), Amaya Gutiérrez (1), Rosa Tamburini i Blanca Soldevila –cinc inicial–; Elisenda Gassó (1) i Judit Navarro.

Gols: 0-1, Paula Torner (p.), min 4; 1-1, Anna Casarramona, min 8; 2-1, Motxa Barceló, min 16; 2-2, Elisenda Gassó, min 18; 3-2, Anna Casarramona, min 24; 4-2, Natasha Lee, min 26; 5-2, Natasha Lee, min 28; 5-3, Amaya Gutiérrez (p.), min 29; 6-3, Natasha Lee (p.), min 39’20”; 7-3, Anna Casarramona, min 39’39”.