dilluns, 30 de maig del 2011

Tricampiones!!! El Voltregà completa el triplet guanyant la Copa d'Europa a Alemanya (actualitzat)

De somni, rodona, completa. Així es podria qualificar la temporada que el Voltregà femení va tancar diumenge a Alemanya amb un triplet espectacular. El conjunt de David Bou va imposar-se en la final de la Copa d’Europa femenina al Biesca Gijón i va alçar el tercer títol de la temporada i el segon títol europeu de l’equip. La Copa d'Europa posa el colofó a una temporada perfecta de l’equip de Bou. Però com tot en l’esport, el títol es va fer suar. La final va ser dura, amb més nervis del que és habitual i amb emoció fins al final, amb pròrroga inclosa.

El partit, de fet, es va posar en contra aviat. Tot i que les primeres i millors ocasions van ser pel Voltregà (amb un pal de Giudici), Sara González va obrir el marcador pel Biesca Gijón rematant una bola des del segon pal quan s'havien disputat 13 minuts.

El Voltregà oxigenava ràpid l'equip, però tot i això fins al descans el domini era del Biesca Gijón i Laia Vives a la porteria del Voltregà mantenia les de Sant Hipòlit amb vida amb una actuació impressionant. Amb l’avantatge mínim de les asturianes s’arribava al descans. Vives seguia fent aturades espectaculars en l’inici de la segona meitat i demostrava per què és la millor portera del món. Amb les opcions intactes, el Voltregà entrava a la recta final del partit per darrere al marcador.

Ja a la segona part, la desena falta del Biesca al minut 42 donava l'oportunitat a Natasha Lee de llançar una falta directa però la bola anava fora. El refús, però, quedava mort i la defensa del Gijón, en un intent de refusar la bola, se l'enduia amb el patí i l'àrbitre concedia un penal al Voltregà. Lee tornava a assumir la responsabilitat però tornava a errar. Tot i això, en la tercera rematada consecutiva sorprenia Klein i feia pujar l'empat al marcador desfermant l'eufòria de jugadores i afició que esperaven un gol per tornar a creure i somiar amb la Copa d'Europa. Dos minuts després però les coses s'haurien pogut tornar a complicar amb un penal favorable al Biesca Gijón que Luchi Agudo llançava directament fora i que permetria que el partit acabés amb empat a un i que el títol d'Europa es passés a decidir a la pròrroga.

L'inici del temps extra va ser frenètic. Només havien passat 26 segons quan els àrbitres concedien la desena falta del Voltregà i el Biesca disposaria d'una falta directa que els podia donar el títol. El tret de Luchi Agudo però tornava a anar fora i mantenia el partit viu. Les ocasions arribaven en comptagotes.

S'esgotava la primera meitat de la pròrroga però quan encara quedava un minut i setze segons, Marta Soler es guanyava la targeta blava en una dura entrada quan intentava frenar Natasha Lee que venia amb velocitat creuant tota la pista. Una entrada massa arriscada per l'alçada en què es trobava el partit.

Tot i les protestes de Soler i de la banqueta asturiana, la blava era justa i el Voltregà disposava d'una falta directa per sentenciar. Carla Giudici, amb serenitat i sang freda, amagava el tret a una banda intentant decantar Klein però la portera alemanya aguantava bé. Tot i això, amb un ràpid moviment, Giudici punxava la bola a la xarxa i elevava el Voltregà als núvols.

La capitana Maria Ferron alçava la tercera copa de la temporada i feia embogir jugadores, pares i aficionats que es van desplaçar a Alemanya. El treball, el sacrifici, la humilitat i l’esforç troben la recompensa amb un triplet de somni.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Motxa Barceló, Anna Romero, Carla Giudici –cinc inicial–, i Anna Casarramona.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Luchi Agudo, Sara González, Ainhoa García –cinc inicial–, Barbara García.

Àrbitres: Schneider i Ullrich. Blava a Marta Soler del Biesca Gijón.

Gols: 0-1, Sara González, min 13; 1-1, Natasha Lee, min 43; 2-1, Carla Giudici, min 54.