dilluns, 20 d’abril del 2009

Un empat amb regust de victòria (3 a 3)

El Voltregà va aconseguir un empat que val més que un sol punt davant el Vilanova dissabte a l’Oliveras de la Riva. Els dos conjunts es disputaven pràcticament el títol de lliga ja que hi arribaven empatats a punts després de la victòria voltreganesa a la pista del Vilanova dijous passat. Amb l’empat a 3 gols final els dos conjunts es mantenen empatats a la classificació amb 59 punts i amb dos partits pendents de disputar-se. El Voltregà però ho té tot de cara perquè amb l’empat, és primer per goal-average particular. Si guanya els dos partits, el conjunt de Carles Carrera aconseguirà sumar el seu 7è títol de lliga consecutiu. El primer partit serà a la pista del Mataró aquest dimarts i el segon a casa davant el Cassanenc dimecres.

Dissabte tothom tenia clar que era un partit vital i molt important per a tots dos conjunts. Les noies de Carles Carrera havien aconseguit una victòria ajustada a Vilanova i el conjunt vilanoví segur que volia venjança. Tot i això, el partit no podria haver començat millor. No s’havien disputat ni 30 segons quan Marta Mompart penjava una bola des de gairebé mitja pista i Anna Romero l’aconseguia desviar dins l’àrea enviant la bola al fons de la xarxa i fora de l’abast de Caterina Ortega. El conjunt voltreganès es posava a dominar des de bon inici i ho feia amb el suport del seu pavelló que oferia una molt bona cara per acollir el partit.

El conjunt voltreganès seguia dominant però tot i això, les noies del Vilanova també aconseguien arribar a la porteria de Laia Vives. La portera però va tornar a posar de manifest que està en un gran moment de forma i que marcar-li un gol era realment complicat.

Al minut 5 Anna Romero enviava una bola al pal i tornava a avisar que el conjunt voltreganès no en tenia prou amb el primer gol. El conjunt voltreganès havia sortit a la pista amb un cinc inicial molt ofensiu i al minut 8 de nou, Mompart feia una penjada a l’àrea i Anna Romero rematava tot i la defensa de Leticia Corrales. La bola acabava traspassant la línia de gol i sumava el 0 a 2 al marcador.

Les blanc-i-blaves dominaven a l’electrònic i havien sortit disposades a deixar clar des de l’inici qui era el favorit. Al minut 11, arribava la resposta vilanovina. Després d’haver-ho intentant en uns quantes ocasions i haver-se topat sempre amb Laia Vives, Leticia Corrales aconseguia controlar la bola dins l’àrea i tot caient enviava la bola a l’escaire de la porteria voltreganesa. La primera meitat s’anava igualant a mesura que anaven passant els minuts i el domini voltreganès ja no era el mateix. Tot i això, el partit arribava al descans amb les voltreganeses dominant per 2 a 1 a l’electrònic.

A la segona meitat, el Vilanova sortia disposat a marcar l’empat. Tot i això, Laia Vives aconseguia desbaratar les ocasions. La més clara arribava de l’estic de Pia Sarmiento. Al minut 26, Carla Giudici es veia obligada a frenar l’atac vilanoví cometent penal. La ocasió era per Natàlia Corrales que llançava el penal molt desviat i sense opcions per empatar.

L’arbitratge era cada cop més controvertit amb decisions poc lògiques i sense castigar amb targetes les accions vilanovines que ho mereixien. Al minut 31 arribava la decisió més polèmica. Motxa Barceló intentava frenar l’atac de les vilanovines un cop entraven a l’àrea i en l’intent de treure la bola de l’àrea, aquesta s’aixecava. L’àrbitre castigava l’acció amb penal quan la intenció de Barceló en cap moment havia sigut la d’aixecar la bola. El reglament deixa molt clar que només es pot castigar amb penal una bola que s’aixeca de forma voluntària. Tot i això, Pia Sarmiento disposava de l’acció des del punt de penal. L’argentina no perdonava i definia a la perfecció fent el 2 a 2 i donant molt oxigen al Vilanova. El Voltregà a més navegava a la pista i pagava la pressió que li estava fent durant tota la segona meitat el conjunt vilanoví. Costava treure les boles des de darrera i encara més disposar d’ocasions.

El conjunt de David Torruella s’anava creixent i només dos minuts més tard, Leticia Corrales disparava des de fora l’àrea. Laia Vives aturava el tret però Clàudia Miret, sola dins l’àrea rematava al fons de la xarxa i posava el Vilanova per davant (2 a 3). Quedaven 7 minuts en què el Voltregà s’havia d’esforçar de valent. Les noies de Carles Carrera ho van fer molt bé i la seva pressió asfixiava el Vilanova. Les ocasions anaven arribant però no es definien del tot. Els minuts s’anaven exhaurint i hi havia el temor que no hi hagués temps. Les jugadores eren conscients que amb només un gol les opcions de guanyar la lliga es mantindrien intactes.

S’entrava a l’últim minut i encara es mantenia el mateix marcador però un penal de les vilanovines donava una ocasió d’or a Motxa Barceló per empatar el matx i tornar a tenir la lliga de cara. El seu tret però l’aturava Caterina Ortega davant la desesperació de l’afició i de les jugadores. L’equip ho tenia molt complicat però quan faltaven 38 segons, Carla Giudici s’inventava un tret ras i fort des de mitja distància que superava Ortega per sota i que significava l’empat i pot acabar significant una lliga. Giudici tornava a demostrar perquè és considerada la millor jugadora del món. Per la seva capacitat per decidir, per treure’s un recurs de la xistera, encara que sigui amb fortuna.

L’empat a 3 deixa el títol a l’abast guanyant dimarts a Mataró i dimecres a casa davant el Cassanenc.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Marta Mompart, Anna Romero (2), Carla Giudici (1) – cinc inicial-, Carla Dorca i Maria Ferrón.

Gols: 1-0, Anna Romero, min 1; 2-0, Anna Romero, min 8; 2-1, Leticia Corrales, min 11; 2-2, Pia Sarmiento (p.), min 31; 2-3, Clàudia Miret, min 33; 3-3, Carla Giudici, min 39:22”.

Galeria de fotos:

El video-resum estarà disponible en els propers dies

1 comentari:

Anònim ha dit...

sou les millors