dijous, 2 de desembre del 2010

La Copa de la Reina 2011 es jugarà a Gijón

El Comitè Nacional d'Hoquei sobre Patins va fer públic dilluns que la VI edició de la Copa de la Reina es disputarà a la pista del Biesca Gijón, que havia presentat la seva candidatura. La copa es disputarà el 12 i el 13 de febrer. Dissabte es jugaran les semifinals mentre que diumenge serà el torn de la gran final.

La classificació per la competició, que es fa al final de la primera volta, serà molt renyida, ja que només hi participen els 3 primers classificats més el club organitzador, en aquest cas el Biesca Gijón o els 4 primers en cas que el Biesca Gijón sigui un d'ells. Arenys de Munt, Voltregà i Vilanova, que no han perdut cap partit, són els que, actualment, ho tenen més de cara però Girona i Igualada també hi tenen moltes coses a dir. La primera volta acabarà amb la 13a jornada el 22 de gener.

La sisena Copa de la Reina es jugarà al pavelló de Mata-Jove, que a partir d'aquest dissabte serà la pista del conjunt del Biesca Gijón, que s'ha remodelat importantment durant els últims mesos. El club voltreganès es manté com el club que ha guanyat més copes de la reina, havent-se imposat en les tres primeres edicions a Burgos (2006), Pamplona (2007) i Sant Sadurní d'Anoia (2008). Aquesta última va ser dins de l'any més brillant del Voltregà femení, la temporada 2007-08 quan va guanyar Lliga Catalana, Copa de la Reina, Campionats d'Espanya i Copa d'Europa.

La del 2009, que es va disputar a Mieres es va acabar escapant a quarts de final, quan encara hi participaven 8 equips. El Voltregà es va topar amb el Vilanova i el partit va ser d'allò més renyit. El temps reglamentari va accabar amb empat a 4 i a la pròrroga, Clàudia Miret feia el gol d'or que els hi donava el pas a les semifinals. Finalment el Vilanova, amb les argentines Natàlia i Leticia Corrales i Pia Sarmiento com a pals de paller, va ser qui es va adjudicar el títol.

En l'última edició, la del 2010, disputada a Vilanova i la Geltrú, el Voltregà va arribar a la final després de superar el Biesca Gijón a les semifinals per 4 gols a 2 en un ajustat partit que va anar empatat fins al 2 a 2, a dos minuts pel final. A partir de llavors el Voltregà va fer valdre la seva superioritat i Carla Giudici trenta segons després i Motxa Barceló al darrer minut de falta directa donaven el pas a la final.

A la final, les blanc-i-blaves van topar amb el Cerdanyola i en un gran partit, el marcador anava pujant de forma esglaonada fins a l'empat a 4. Quan ja tothom olorava la pròrroga, un darrer atac conduït per Adriana Gutiérrez acabava amb la bola al pal i amb Mònica Piosa recollint el refús i enviant la bola a la xarxa a 15 segons del final. Era una dolorosa derrota d'un Voltregà que havia donat el millor de si mateix en els dos partits.

Aquest 2010, el Voltregà vol classificar-s'hi per recuperar un tron que no tasta des del 2008. El Biesca Gijón però ha buscat la seva organització per posar a les vitrines l'únic títol que li falta. La lluita per les tres altres places serà, segur, d'allò més intens.