divendres, 10 de desembre del 2010

El Voltregà s'enfrontarà al Montreux suís a la prèvia de la Copa d'Europa 2010-11

El Voltregà va guanyar la Copa d'Europa 2008 a Mealhada
El Voltregà ha conegut ja qui serà el seu rival en l'eliminatòria prèvia a disputar la Copa d'Europa 2010-11. El conjunt blanc-i-blau s'enfrontarà al Montreux HC en doble eliminatòria que li ha de permetre disputar la Copa d'Europa, el trofeu més preuat i que només ha aconseguit guanyar en una ocasió de les quatre que s'ha disputat. Va ser a Mealhada (Portugal), contra el Nortecoope i culminant la temporada 2007-08, la millor de la història del Voltregà femení.

En total, 13 clubs prendran part a la competició però el Biesca Gijón, l'US Coutras i el Cronenberg, participants a la final a quatre de la darrera edició, estan exempts de disputar la fase eliminatòria. L'Alcorcón, que també hi va prendre part, no disputa la competició al no haver obtingut plaça per a fer-ho la temporada passada.

El Montreux HC és un dels clubs potents de Suïssa juntament amb el Friedlingen (que s'ha reforçat amb Daniela Guerrero, Mònica Piosa i Adeline Le Borgne de cara a aquesta temporada). El conjunt de Montreaux tot i això ja li va plantar cara al Friedlingen a la segona jornada de la lliga suïssa, quan van empatar a 6 gols. Tot i això, sembla que només va ser un miratge i la motivació va fer la resta. Ara com ara el Montreux HC és quart classificat a la lliga després de 5 jornades disputades i només ha pogut sumar cinc punts que han sortit de dos empats i una victòria, que van aconseguir el passat cap de setmana contra el RHC Uri.

Equip del Montreux HC per la temporada 2010-11
Enguany el Montreux ha reforçat l'equip de la temporada passada amb dos fitxatges importants. El club suís ha fitxat a la jugadora suïssa Joelle Chollon i a la francesa Solène Voltzenlugel. Totes dues jugadores havien jugat al Vilanova femení i Solène en procedeix directament mentre que Chollon hi arriba després del seu pas pel Pully RHC suís en l'última temporada. Són segurament les dues jugadores a tenir més en compte del conjunt suís i les que han de portar la batuta. El conjunt suís té una diferència de gols negativa (-3). És a dir, encaixa més gols (25) que no pas en marca (22). El Voltregà sense anar més lluny porta un +18 en la diferència de gols ja que ha marcat 26 gols i només n'ha encaixat 8.

Un dels elements que juga en contra del Voltregà serà el factor pista, ja que l'eliminatòria es decidirà a terres suïsses. L'anada es jugarà a Sant Hipòlit el 22 de gener i la tornada a Montreux gairebé un mes després, el 19 de febrer. Per tant, serà molt important deixar l'eliminatòria molt de cara en el partit d'anada amb el suport del públic voltreganès.

Cartell promocional d'una de les
eliminatòries de la Copa d'Europa 2009
En cas de passar de ronda, el Voltregà ja sap contra qui s'hauria d'enfrontar a la fase de classificació de la Copa d'Europa, la que ha de determinar els quatre participants a la final a quatre europea. En cas de superar el Montreux, l'US Coutras francès ja espera al Voltregà per disputar-se un lloc en la preuada fase final en un doble partit que es jugarà el 19 de març i el 9 d'abril. Com que el sorteig ja s'ha fet fins a la final, el camí del Voltregà, si es compleix la lògica, seria enfrontant-se al Friedlingen de Piosa, Guerrero i Le Borgne. Però abans d'això encara poden passar moltes coses en plena competició. La final a quatre, que encara no té definida la seva seu, es disputarà els dies 30 d'abril i 1 de maig del 2011.

Els equips inscrits per poder disputar la Copa d'Europa seràn:

Biesca Gijón Hockey Club (ESP)
Club Pati Voltrega (ESP)
US Coutras Rink-Hockey (FRA)
CS Noisy le Grand RS (FRA)
TUS Dusseldorf-Nord (GER)
RSC Cronenberg (GER)
Arenys de Munt (ESP)
Rollhockeyclub Diessbach (SWI)
Montreux Hockey Club (SWI)
Hoquei Clube do Marco (POR)
UDC Nafarros (POR)
RHC Friedlingen (GER)
Cerdanyola CH (ESP)

La resta d'enfrontaments de la fase prèvia a la Copa d'Europa són:

Marco VS Arenys de Munt
Friedlingen VS Nafarros
Noisy le Grand VS Cerdanyola CH
CP Voltrega VS Montreux HC
Diessbach VS Dusseldorf

Biesca Gijón, Cronenberg i US Coutras están exempts de disputar la fase prèvia.

El quadre de partits ja definit fins la final el podeu trobar aquí