diumenge, 17 de gener del 2010

Un Voltregà per sota de les seves possibilitats perd davant el Biesca Gijón (1 a 3) (actualitzat)

El Voltregà femení va sumar aquest dissabte la seva primera derrota de la temporada. Després de guanyar les 7 primeres jornades, els blanc-i-blaus van perdre davant el Biesca Gijón per 1 gol a 3 en un partit on el Voltregà va estar imprecís i lluny del seu nivell habitual. Això sí, malgrat tot es va veure un bon partit d'hoquei, anivellat i amb els dos millors equips del món actualment en hoquei femení. La gran esportivitat del matx (el Voltregà va cometre 9 faltes i el Biesca 7) va ser la gran nota dominant durant els 40 minuts de joc.

La portera Laia Vives, que arribava encara tocada de la seva lesió al partit; la davantera Carla Giudici, que reapareixia després de 3 mesos i mig lesionada; i l’asturiana Natasha Lee, que s’enfrontava al seu exequip per primer cop; van ser factors claus per la mentalitat d’un equip que va jugar amb massa por i temeritat davant el Biesca Gijón. A més, el tècnic asturià Fernando Sierra ja ha demostrat que li té la mesura presa al Voltregà.

El partit de dissabte va tenir dues parts molt diferenciades. A la primera meitat, les defenses van brillar per sobre els atacs i les ocasions van ser molt escasses. A més, Laia Vives i Christina Klein sota els pals van demostrar un cop més perquè estan considerades com les millors porteres del món.

La tensió del partit i la igualtat entre els dos conjunts no permetia veure grans ocasions. Natasha Lee semblava cohibida disparant a porteria mentre que Luciana Agudo era qui aportava més perill a l’atac voltreganès. El tècnic voltreganès, Pep Maydeu, va mirar de revolucionar el partit i va fer entrar Anna Casarramona i Marta Mompart a la pista. La manlleuenca va ser qui va contribuir més a canviar el ritme de joc però les ocasions no van voler entrar. L’empat a 0 inicial prevalia a l’electrònic i el Voltregà es carregava de faltes en el darrer tram del primer temps deixant el marcador de faltes en 7 a 3 al descans.

A la segona meitat les coses van canviar. El Voltregà va demostrar anar de cara al partit. Només s’havien jugat 15 segons quan Mompart enviava una bola al pal de la porteria de Klein. Era només un primer avís. Dos minuts més tard, Anna Casarramona obria la llauna. Motxa Barceló penjava una bola a l’interior de l’àrea i Casarramona rematava la bola al segon pal i avançava al Voltregà.

El Voltregà passava a dominar l’electrònic. Tot i això, el seu joc no desplegava l’excel·lència que ha demostrat tenir en altres moments. Al minut 30, un desajust defensiu permetia que la catalana del Biesca Gijón, Marta Soler, entrés a l’àrea amb la bola controlada i en plena caiguda, rematés la bola i tragués les teranyines a l’escaire de la porteria del Voltregà, sense que Laia Vives hi pogués fer res. El partit recomençava i, a més, el Biesca tenia la moral pels aires després d’aconseguir empatar.

Motxa Barceló tenia la ocasió just després de l’empat per tornar a avançar el Voltregà i quedava sola davant Klein però la seva bola sortia alta per poc. Bárbara García, Marta Soler i Luciana Agudo capitalitzaven l’atac asturià. Anna Romero, Natasha Lee i Motxa Barceló eren les que creaven més ocasions pel Voltregà però Klein ho aturava tot.

Al minut 33, Luchi aconseguia tornar a foradar amb fortuna la porteria de Laia Vives. L’argentina agafava la bola i després de passar rere la porteria del Voltregà, aconseguia ficar-la en l’espai entre Vives i el pal. La bola xocava amb el patí de Vives i s’aixecava acabant entrant al fons de la xarxa. L’1 a 2 si que feia despertar el Voltregà i Maydeu movia cartes per mirar de reactivar encara més el partit. Anna Casarramona tornava a la pista i una mica més tard era Carla Giudici qui entrava a la pista reapareixent després de 3 mesos i mig de no poder jugar. Una lesió que es va agreujar a l’Europeu femení de seleccions a l’octubre li ha fet passar una dura i llarga recuperació.

Tot l’equip ho va intentar amb insistència però l’alemanya Klein ho va aturar tot. A més, amb el Voltregà abocat a l’atac buscant l’empat a 2, Ainhoa García cometia una falta a Natasha Lee robant-li la bola i Marta Soler encarava la porteria contraria en solitari i ni Casarramona ni Vives podien impedir la rematada de Soler al pal llarg que es convertia en l’1 a 3 final a 55 segons del final. Una ocasió que fregava el travesser de Casarramona posava el punt i final al partit i s’escapaven els primers punts de l’Oliveras de la Riva. El Biesca Gijón havia fet més mèrits per endur-se el matx aprofitant les ocasions claus. El Voltregà també hauria pogut empatar el matx però la bona actuació de la defensa asturiana i una encertada Christina Klein ho van impedir. Això sí, els que hem vist a jugar en plenitud de forma aquest Voltregà, dissabte vam tenir la sensació que no s'havia donat tot, que l'equip té molt marge de millora i això, és el que fa ser més optimistes. La derrota ha de servir de toc d'atenció i un avís a una plantilla que té nivell suficient com per guanyar davant de tothom i que dissabte va mancar-li atreviment i afrontar el matx cara a cara.

El Voltregà perd el primer partit i afronta un gener molt intens. El proper cap de setmana el Voltregà visitarà la pista del Cerdanyola i en el darrer cap de setmana de gener, el Vilanova passarà per Sant Hipòlit. Just l’endemà, diumenge 31, el Voltregà tornarà a jugar a casa davant el Mieres.

CP Voltregà: Laia Vives, Carla Dorca, Motxa Barceló, Anna Romero, Natasha Lee –cinc inicial–; Anna Casarramona, Marta Mompart i Carla Giudici.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Ainhoa García, Maria Fernández i Luciana “Luchi” Agudo.

Gols: 1-0, Anna Casarramona, min 22; 1-1, Marta Soler, min 30; 1-2, Luciana “Luchi” Agudo, min 33; 1-3, Marta Soler, min 39:05”.

Galeria de fotos (Fotos d'Enric Bover):


Vídeo-resum del partit (imatges cedides per EL 9 TV):

Hoquei patins. OK Lliga femenina - Voltregà, 1 - Biesca Gijón, 3 - 16/01/10 from Arnau Jaumira on Vimeo.