diumenge, 1 de novembre del 2009

Les sis jugadores voltreganeses queden campiones d'Europa davant França (3 a 0)

El combinat estatal que dirigeix Joan Solé es va proclamar dissabte campió de l'Europeu femení que es disputava a Saint Omer (França). La selecció, amb sis jugadores del Voltregà, s'imposava contundentment a França, que jugava a casa, a qui superava per 3 gols a 0. L'Europeu era un títol que es resistia des de feia 15 anys al combinat espanyol.

Ni Laia Vives ni Carla Giudici ni Natasha Lee van tenir un minut de descans davant França i les tres jugadores del Voltregà es van quedar sempre a la pista. De fet el conjunt espanyol va començar el partit amb 4 jugadores del cinc inicial del Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Natasha Lee i Carla Giudici acompanyades de la jugadora catalana del Biesca Gijón, Marta Soler.

El matx va començar amb molta força i ambdues seleccions es posaven a prova en els primers minuts. L'exvoltreganesa, Adéline Le Borgne intentava superar a Laia Vives però la muralla del Voltregà es coneix a la perfecció les artimanyes de la francesa i va impedir en els primers minuts que pogués caure el gol francés. Diverses aturades en l'u contra u de Vives i ocasions de Carla Giudici i Motxa Barceló eren el caire dels primers minuts de joc d'un alt ritme i cansament.

Les grans aturades de Laia Vives i d'Angela Rodriguez mantenien els marcadors a 0 però tots dos equips generaven molt i molt de perill. Amb l'empat inicial, s'arribava al descans.

La segona meitat començava més moguda i després de moure la banqueta i donar minuts a Anna Casarramona, al minut 25, Natasha Lee entrava a l'àrea, notava un petit contacte que li tibava l'estic, reclamava penal i els àrbitres el concedien. Era un penal molt estricte però Natasha Lee no perdonava i marcava per sota les cames d'Àngela Rodríguez amb un tret sec i fort. Espanya seguia defensant molt i molt bé i 3 minuts més tard, de nou Lee marcava el 2 a 0 després d'una bona jugada a la sortida d'una falta, encarant la porteria contrària en solitari i creuant una bona bola a l'escaire.

El 3 a 0 arribava al minut 34 de l'estic de Motxa Barceló que recuperava una bola a mitja pista i sortia a la contra amb Carla Giudici. Després d'una paret ràpida, Motxa rematava el gol a plaer amb Àngela ja asseguda. Era el 3 a 0 que sentenciava encara més el matx. Tatiana Málard feia gala una vegada més del seu mal perdre i la seva poca elegància i fair play enviant una bola al canell de Motxa Barceló amb tota la mala intenció del món. Dins el mateix minut, Málard empotrava a Giudici contra la tanca amb la permisivitat dels àrbitres.

La victòria desfermava l'alegria de la selecció espanyola que aconseguia el títol que se'ls resistia des de feia 15 anys. Carla Dorca va ser la única del Voltregà que no va disposar de minuts al la final per decisió tècnica de Joan Solé. Laia Vives, Motxa Barceló, Carla Dorca, Natasha Lee, Anna Casarramona i Carla Giudici han sigut les 6 jugadores del Voltregà que ja han fet història un cop més.

Menció a banda mereix el Comité Europeu d'Hoquei Patins (CERH) que organitza la competició basant-se encara en la normativa antiga de l'hoquei, un flac favor a totes les jugadores que s'han hagut de preparar per aquesta competició i que no han pogut practicar encara tant com voldrien la nova normativa. No s'entén com un comité europeu pot frenar la aplicació i l'extensió del nou reglament. Un fet inexplicable al que ara hauran de fer front les jugadores.