dimecres, 31 d’octubre del 2012

El CP Voltregà homenatja Maria Ferron amb una gran jornada d'hoquei

El Club Patí Voltregà va retre dissabte un merescut homenatge a la capitana de l'equip femení durant els últims anys Maria Ferron. Després de 13 temporades al Voltregà, Ferron va penjar els patins al final de la darrera temporada. El club va aprofitar l'aturada a l'OK Lliga per organitzar una jornada que va comptar amb dos partits i un sopar.

Els actes van començar a 3/4 de 7 quan es va disputar un partit amb un combinat de joves jugadores, jugadores actuals del primer equip voltreganès i exjugadores que havien compartit pista amb Ferron. Emma Corominas, Núria Fabregó, Eva Vila o Goretti Isern entre d'altres van sortir a la pista voltreganesa. Totes les jugadores portaven una samarreta commemorativa de la jornada amb una caricatura de Ferron a la part davantera i l'extens palmarès de la jugadora al darrera. A més, Maria Ferrón, que va jugar una part amb cada equip, va poder marcar un dels gols des del punt de penal.

Després del primer partit va arribar el moment més emotiu. Mica en mica i a través de familiars, amics i coneguts de Ferron, les 16 copes que la capitana voltreganesa ha guanyat al Voltregà van anar apareixent a la pista per finalment immortalitzar el moment amb una foto per la història. 16 títols en 13 anys, unes xifres de record.

Tot seguit es va disputar el partit entre el Voltregà de David Bou i la selecció espanyola femenina d'Alberto Mazón, que ultima la seva preparació pel mundial femení que es disputarà a Brasil. Ferron, que va sortir enmig d'un passadís de la selecció va formar part del cinc inicial de Bou i després de disputar els primers vuit minuts va arribar un altre moment important. Ferron era substituïda per última vegada després d'agraïr a la pista el seu suport i de sortir enmig d'un altre passadís, ara amb les jugadores del Voltregà per una banda i les de la selecció per l'altra. El partit, amb Anna Casarramona i Natasha Lee disputant una part amb cada equip, va acabar amb victòria voltreganesa per 3 gols a 1.

Al final del partit, Maria Ferron, que després de ser substituïda va presidir la llotja, va rebre una placa d'agraïment de la Federació Catalana de Patinatge. Era el segon regal de la tarda, ja que els àrbitres li van regalar un peluix en forma d'ós panda.

Després de l'activitat a la pista, més de 130 persones es van aplegar al restaurant Can Dijous per celebrar el final de festa. Després del sopar, Ferron es va fer un fart d'obrir obsequis. Primer a títol particular. Després va ser el CP Masies, club en el que la jugadora voltreganesa va disputar dues temporades, amb la presència d'Andreu Corominas, qui va entregar una placa i una foto a Ferron.

La Federació Espanyola de Patinatge de les mans d'Alberto Mazón i Carlos Feriche també la va obsequiar amb una placa. Feriche que va dirigir Ferron a la selecció espanyola va dirigir unes sentides paraules a la exjugadora demanant-li que no s'allunyés del món de l'hoquei. Els ajuntaments de Sant Hipòlit i de Masies de Voltregà també li van fer un regal conjunt a través dels dos alcaldes, Xevi i Sergi Vilamala.

Finalment va ser el CP Voltregà i el seu president Xevi Sala qui va obsequiar Ferron amb una figura de paper maixé d'ella mateixa vestida com a jugadora. Un muntatge audiovisual repassant la carrera de Ferron va ser el darrer regal, obra de les seves excompanyes d'equip. Per acabar va ser Ferron qui va dirigir unes paraules al públic.

Era el colofó a una gran jornada d'homenatge a una jugadora que ha aportat molt al club voltreganès, implicant-se en cos i ànima i que seguirà vinculada al món de l'hoquei femení fent de delegada de l'equip blanc-i-blau. Des de Voltregafemeni.com també ens unim a les felicitacions i volem agraïr a la Maria tot el seu esforç, dedicació i constància per potenciar l'hoquei femení i per ser un exemple a seguir per a totes les jugadores.

Galeria de fotos: