diumenge, 7 d’octubre del 2012

Victòria important i treballada davant el Girona (2-1) (actualitzat)

Victòria molt important de l'equip de David Bou davant el Girona amb remuntada inclosa. Les noies de David Bou es van imposar en un partit seriós i de menys a més. Primer van ser les gironines les que es van avançar però Anna Romero abans del descans i Natasha Lee a l'inici de la segona meitat van firmar la remuntada. El Voltregà suma tres punts molt importants després de l'empat davant el Bigues i Riells en l'últim partit disputat.

El conjunt voltreganès començava el partit amb el handicap de no poder comptar al cent per cent amb Carla Giudici, tocada per un esguinç al turmell. La davantera voltreganesa només va poder jugar uns minuts a la segona meitat. El partit va començar amb el conjunt gironí tancat a la seva àrea i intentat sorprendre al contraatac. La sort va somriure al Girona al minut 9 quan Natasha Lee s'enduia la bola amb el patí dins l'àrea i l'àrbitre assenyalava penal. Adriana Gutiérrez no fallava la pena màxima i avançava al conjunt de Girona.

El gol només aconseguia que el Girona de Sergio Alonso es tanqués encara més al darrera. Al Voltregà però li mancava velocitat, acusant també el sobreesforç de Natasha Lee i Anna Casarramona, que compaginen la lliga amb sessions d'entrenament amb la selecció espanyola. Les dues porteres aconseguien aturar els intents dels dos equips. El Voltregà únicament aconseguia disparar a porteria desviant boles penjades o amb xuts llunyans, però sense aconseguir entrar amb comoditat a l'àrea gironina.

Quedaven 5 minuts pel descans quan l'exjugadora voltreganesa Carla Dorca enganxava amb l'estic un dels patins de Motxa Barceló per darrera i veia la targeta blava. Anna Casarramona llançava la falta directa però primer enviava la bola a la creueta i en el rebot no aconseguia superar Laia Salicrú, que feia una aturada espectacular traient una mà al darrer instant.

Les gironines seguien en inferioritat numèrica. Tot i que al Voltregà li costava trobar forats, era just en el moment en què el Girona recuperava la cinquena jugadora quan Sílvia Jurado penjava una bola des de la frontal de l'àrea perquè Anna Romero la desviés a l'interior de la porteria abans de caure. Era l'empat a un que tornava a posar el Voltregà dins el partit i amb el que s'arribava al descans. Això sí, el partit s'havia anat endurint i en l'apartat de faltes, Voltregà i Girona s'acostaven a les 10 (8-7).

La segona meitat va començar amb dues faltes ràpides del conjunt voltreganès, perjudicat per un arbitratge de Daniel Pico, molt dolent i que no va convèncer a cap dels dos conjunts. Adriana Gutiérrez intentava superar de nou la portera voltreganesa però quan ja l'havia superat, Laia Vives treia una mà al darrer instant i desviava la bola fora.

Un minut després i en una clara mostra de compensació, l'àrbitre assenyalava penal favorable al Voltregà per un lleuger contacte dins l'àrea. Tot i això, Natasha Lee no aconseguia marcar en el llançament de penal però recollia el refús de Salicrú i punxava la bola al fons de la xarxa. Era el 2 a 1 que posava el Voltregà per davant i que obligava al Girona a obrir molt més el seu joc per aspirar a tornar a marcar. Era llavors quan el Voltregà es sentia més còmode, generant més arribades i, amb l'entrada de Carla Giudici, movent la bola amb molta més facilitat.

Anna Romero i Carla Giudici disposaven de dues ocasions claríssimes al minut 26. Laia Salicrú però continuava fent un gran partit, aturant-ho tot. El conjunt voltreganès seguia generant perill i Anna Casarramona enviava la bola al pal en l'ocasió més clara. Laia Vives també s'havia de lluir sota pals, aturant ocasions al Girona. A més, el conjunt gironí resistia sense cometre la desena falta després de 10 minuts aguantant amb nou. Un pal de Motxa Barceló era el preludi de la desena falta de les de Girona. Natasha Lee però no aconseguia superar Laia Salicrú, molt encertada.

El Girona buscava amb insistència el gol de l'empat i generava molt perill amb els últims atacs. El cop d'efecte arribava a 49 segons del final quan l'àrbitre ensenyava una targeta blava a David Bou per protestar aixecant els braços. Una nova mostra de complicar-se el partit per part del col·legiat Daniel Pico. El Voltregà afrontava els darrer segons amb una jugadora menys però aconseguia conservar bé la possessió gràcies a l'habilitat d'Anna Casarramona i Natasha Lee. Amb la botzina final, les jugadores voltreganeses celebraven la victòria amb ràbia, conscients d'haver aconseguit un triomf important i d'haver tornat a oferir, sobretot a la segona meitat, un bon estil de joc.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Natasha Lee, Anna Casarramona, Anna Romero –cinc inicial–; Sílvia Jurado i Carla Giudici.

Girona HC: Laia Salicrú, Laia Castro, Carla Dorca, Ester Nadal, Adriana Gutiérrez –cinc inicial–; i Helena Ruiz.

Àrbitre: Daniel Pico, malament. Va ensenyar targeta blava a David Bou pel Voltregà i a Carla Dorca pel Girona.

Gols: 0-1, Adriana Gutiérrez (p.), min 9; 1-1, Anna Romero, min 17; 2-1, Natasha Lee, min 23.