diumenge, 6 de febrer del 2011

Derrota del Voltregà a la pista del Biesca Gijón (2-1) en l'assaig de les semifinals de copa

El Voltregà no va poder guanyar a la pista del Biesca Gijón aquest diumenge a la tarda. El conjunt de David Bou va caure derrotat per 2 gols a 1 en un partit que no es va decidir fins al darrer minut i que suposava l'assaig general de cara a les semifinals de la Copa de la Reina que es disputarà al mateix pavelló el proper cap de setmana i que tornarà a enfrontar les voltreganeses i les de Gijón. Aquesta és la segona derrota del conjunt de Bou, que segueix líder tot i l'ensopegada, ja que el Vilanova -que fins ara era segon- va perdre a casa davant l'Sfèric Terrassa. Ara el Voltregà té dos punts d'avantatge sobre l'Arenys de Munt.

Foto: Marta González
El partit va ser vibrant del primer al darrer instant. Els dos equips van mostrar una gran igualtat i els atacs es succeïen a una i altra porteria. Passaven els minuts i l'empat inicial es mantenia. Després de 10 minuts de joc i amb Klein i Vives fent una gran actuació sota pals, arribava la ocasió més clara del Biesca en un penal contra el Voltregà per una acció en la qual suposadament Anna Romero tocava la bola amb el patí de forma intencionada. Luchi Agudo però enviava la bola al pal en el llançament i no podia aprofitar el refús. Laia Vives començava també a forjar una gran actuació en els moments d'inspiració del Biesca i sobretot de Luchi Agudo.

El pavelló, Mata Jove, que s'ha remodelat recentment va presentar un aspecte immillorable, ple fins dalt de tot. Tot i això, algunes coses grinyolaven com que la pista patinava en excés i això va provocar alguns cops inesperats com un de Natasha Lee contra la tanca per la impossibilitat de frenar bé. L'absència de reixes rere les porteries també és un aspecte a tenir molt en compte.

Foto: Marta González
El Voltregà tenia millor possessió però les ocasions arribaven per les dues bandes amb Carla Giudici i Motxa Barceló comandant els atacs voltreganesos i amb Marta Soler i Luchi Agudo posant a prova a Vives pel Biesca. Abans del descans, una ràpida combinació de Natasha Lee, Anna Casarramona i Motxa Barceló era a punt de fer pujar el primer gol a l'electrònic però la gironina no encertava en la rematada per molt poc. Tot i la insistència voltreganesa, el primer temps es va exhaurir sense gols.

Foto: Marta González
La segona meitat va estar més animada. Els dos equips ja notaven el nerviosisme i mesuraven millor els seus moviments. Luchi Agudo tornava a enviar un clar avís amb un nou tret al pal. Només havia passat un minut quan la mateixa jugadora argentina feia una gran assistència a Marta Soler al contraatac i permetia que la catalana inaugurés el marcador. Era l'1 a 0 quan faltaven onze minuts pel final del partit.

El gol semblava esperonar les asturianes que no s'arronsaven i buscaven el 2 a 0 davant un Voltregà replegat i sense voler cedir més espais. Amb els minuts però el Voltregà va passar a dominar de nou i Anna Casarramona en una doble bona ocasió feia lluïr Christina Klein. Quedaven 4 minuts i mig quan arribava el darrer temps mort del partit.

Foto: Marta González
Just després arribaria l'empat del Voltregà en una diagonal de la jove jugadora manlleuenca, Anna Casarramona que feia una bona diagonal i la finalitzava amb el característic xut de pala amb què ens té meravellats i que entrava al fons de la porteria del Biesca. Era l'empat a un amb quatre minuts per davant. Calia forçar l'engranatge i aprofitar l'empenta de l'empat per intentar trobar la victòria final. Les ocasions fins al final però van arribar amb comptagotes amb ningú sense voler arriscar en excés però amb el Voltregà intentant-ho amb més ganes. 
Foto: Marta González
No va ser fins al darrer minut però quan va arribar la sentència. Luchi Agudo provava sort amb un xut des de fora de l'àrea i Barbara Garcia encertava en desviar la bola a la xarxa quan faltaven 39 segons pel final. Un cop duríssim pel Voltregà, que ja no va poder tornar a trobar l'empat en el temps restant.

Foto: Marta González
L'alegria de l'afició i de les jugadores es va desfermar amb la botzina final contrastant amb un Voltregà que abandonava capcot la pista. El duel de l'OK Lliga se l'ha endut el Biesca. El Voltregà però tindrà la opció de revenjar-se el proper dissabte en les semifinals de la Copa de la Reina, que es disputarà en aquell mateix escenari. Biesca Gijón i Voltregà disputaran la segona semifinal a partir de les 6 de la tarda. L'altra semifinal la disputaran Vilanova i Arenys de Munt a les 4 de la tarda.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Luchi Agudo, Barbara Garcia, Ainhoa Garcia -cinc inicial-; i Sara González.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Natasha Lee, Anna Romero, Carla Giudici -cinc inicial-; i Anna Casarramona.

Gols: 1-0, Marta Soler, min 29; 1-1, Anna Casarramona, min 36; 2-1, Barbara Garcia, min 39'21".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El gol de la victoria del Biesca fue de Bárbara García.

Arnau Jaumira ha dit...

Perdón, jeje. Ya esta rectificado. Entre tanto García, me he liado.

Anònim ha dit...

No pasa nada. Aunque tengan el mismo apellido, no pueden ser más distintas. Una, alta y morena,; la otra, baja y rubita. De todos modos, lo importante es que fue un partidazo y con el pavellón lleno. En la prensa de Gijón, los enfrentamientos Biesca Gijón- Voltregá ya se califican de "clásicos" de la OK Liga femenina.
Un saludo