dissabte, 16 d’octubre del 2010

Victòria merescuda d'un gran Voltregà al Biesca Gijón (2-1)


El Voltregà ha començat la temporada de la millor forma possible. El conjunt de David Bou es va imposar aquest dissabte a la tarda al Biesca Gijón per 2 gols a 1 en un partit vibrant del primer al darrer instant amb un major domini voltreganès, sobretot a la primera meitat. Motxa Barceló i Natasha Lee van posat el 2 a 0 al marcador al primer temps i només Marta Soler amb un xut de mitja distància va servir perquè el Biesca retallés diferències ja a la segona meitat.

El Voltregà va oferir una molt bona imatge en el primer partit de la temporada. Des del primer minut de joc el conjunt de David Bou va portar la iniciativa i va dominar la possessió de la bola. A més, les blanc-i-blaves van oferir una gran defensa, molt seriosa i amb molta concentració en tot moment. Només s'havien jugat quatre minuts quan el Voltregà va inaugurar el marcador. La bona i agressiva defensa va donar fruïts i Motxa Barceló robava la bola i sortia sola al contraatac. La gironina definia enviant la bola rasa a la xarxa quan la portera alemanya Christina Klein l'esperava punxada a dalt i posava l'1 a 0 a l'electrònic. Amb el domini també al marcador la insistència voltreganesa seguia i l'equip buscava el segon gol.

Al minut 11, el tècnic del Biesca, Fernando Sierra es veia obligat a demanar el primer temps mort per intentar reordenar el seu equip. El domini era aplastant i el Biesca s'havia de limitar a arribar en comptades ocasions mitjançant Luchi Agudo o Marta Soler. Al minut 16, Natasha Lee s'encarregava de tornar a traduir el domini en gols. L'asturiana s'internava a l'àrea sota la pressió d'Ainhoa García que fregava el penal. La bola però topava en la protecció de Klein i s'aixecava. Lee aprofitava la inèrcia de la jugada per perseguir la bola i clavar-la a la xarxa des de l'aire en un gran gol que posava el 2 a 0 a l'electrònic a quatre minuts del descans. El domini voltreganès va seguir fins al descans i David Bou feia entrar Maria Ferrón a la pista aportant veterania i solvència a l'equip. Les blanc-i-blaves jugaven a plaer i creaven bones i ràpides combinacions, recordant al millor Voltregà.

A la represa, el partit s'igualava una mica més. El Biesca Gijón sortia amb molta empenta a la pista i buscava retallar diferències aviat. La recompensa la trobava al minut 25, quan Marta Soler enviava un xut enverinat des de llarga distància i botava just abans d'arribar a Laia Vives, que no podia fer res perquè la bola arribés a la xarxa. Amb el 2 a 1 a l'electrònic quedaven 15 minuts més igualats que no pas el primer temps i amb el Biesca intentant empatar. Tres minuts després del gol de Soler, la catalana del Biesca va fer lluir de valent a Laia Vives, que va haver d'aturar el tret amb la careta.

El Voltregà seguia disposant de clares i bones ocasions però Klein ho estava aturant tot, davant els trets de Carla Giudici, que tenia les ocasions més clares o Anna Casarramona, que buscava una bola penjada dins l'àrea. Anna Romero, Natasha Lee i Motxa Barceló també tenien ocasions clares però Klein es multiplicava i feia una gran actuació a la porteria asturiana. El Biesca es carregava amb facilitat de faltes intentant parar al Voltregà i entrava a la darrera fase del partit amb 9 faltes per 7 del Voltregà.

S'entrava a l'últim minut i el Biesca cedia la desena falta i una falta directa al Voltregà que podia donar la sentència. Carla Giudici ho intentava però Klein tapava bé els espais i la bola anava fora. Restaven 10 segons i el Biesca llançava un últim atac. Luchi penjava una bola dins l'àrea i aquesta rebotava en la cuixa d'Anna Romero. El col·legiat, Rubén Hidalgo, interpretava que hi havia intencionalitat i sancionava l'acció. No per elevar-se la bola sinó per interceptar la bola o desviar-la amb alguna part del cos. El reglament d'enguany fa que no es senyali penal per aixecar la bola, ja sigui intencionadament o involutàriament. En canvi, si s'intercepta la bola amb alguna part del cos, l'àrbitre pot castigar-ho amb penal si considera que hi ha intencionalitat.

Tot i les protestes del Voltregà, Luchi Agudo es disposava a llançar el penal. Tot i això, l'argentina s'avançava a l'àrbitre i llançava a porteria abans que el col·legiat li permetés. Tot i que la bola acabava a la xarxa, el llançament s'havia de repetir. Agudo però en la segona ocasió, i amb només 3 segons restants a l'electrònic, fallava i l'empat s'esvaïa per les asturianes. El Voltregà esclatava d'alegria després d'un partit molt treballat que havien dominat amb bona part i que havia estat a punt de quedar-se amb un sol punt.

El Voltregà comença sumant els primers 3 punts en el primer partit de la temporada a la OK Lliga. Molt probablement, la competició s'aturarà i s'ajornarà la propera jornada prevista a la pista del Noia per la disputa de l'Europeu Sub-20, que concentra moltes jugadores de la OK Lliga, entre elles la jugadora manlleuenca del Voltregà, Anna Casarramona. L'Europeu es juga a Darmstad a Alemanya entre el 20 i el 24 d'octubre.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee (1), Motxa Barceló (1), Anna Romero, Carla Giudici -cinc inicial-; Anna Casarramona i Maria Ferrón.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler (1), Luchi Agudo, Bárbara García, Ainhoa García -cinc inicial-; Sara González i Sílvia Cadrecha.

Gols: 1-0, Motxa Barceló, min 4; 2-0, Natasha Lee, min 16; 2-1, Marta Soler, min 25.

Ben aviat us oferirem la galeria de fotos i el vídeo-resum del partit

El partit s'emet en diferit per EL 9 TV aquest diumenge a les 12 del migdia i a 3/4 de 2 de la matinada i també dilluns a partir de les 3 del migdia

1 comentari:

Joan Roca ha dit...

Enhorabona al Voltregà!
Magnífiques imatges, Arnau!