divendres, 15 d’octubre del 2010

Comença l'OK Lliga femenina amb un Voltregà - Biesca Gijón

Si l'equip masculí començava la temporada amb un derbi entre Vic i Voltregà, el Voltregà femení no podia ser menys. El conjunt blanc-i-blau comença la nova temporada a la OK Lliga femenina contra el rival a tenir més en compte aquest any: el Biesca Gijón.

El conjunt asturià és un dels rivals que més partits vibrants i intensos ha regalat a l'afició del Voltregà femení. Actual campió d'Europa, l'equip que dirigeix Fernando Sierra no ha tingut pràcticament cap canvi des de la passada temporada. Tot i això té les baixes de Maria Fernández Pulgui que jugarà al Noia i de Carla García. En el capítol d'altes, les asturianes comptaran amb Míriam De la Fuente, que arriba del Mieres i que ja s'havia format al club de Gijón. El Biesca segueix tenint en l'argentina Luchi Agudo -que va aconseguir el títol mundial amb Argentina recentment a Alcobendas- la seva pedra filosofal juntament amb la catalana Marta Soler. Christina Klein sota pals també és una altra de les fixes dins el combinat de Sierra. 

El Voltregà no ha tingut cap alta però si les dues baixes ja conegudes de Carla Dorca i Marta Mompart. David Bou serà el tècnic d'aquesta temporada al conjunt voltreganès. El conjunt blanc-i-blau també compta amb les noies del l'equip B, que es disputaran les altres places al primer equip a cada partit. Tot i això, Sílvia Jurado, Laia Jiménez i Sílvia Romero són les que tenen més números per col·laborar amb l'equip. Així doncs, el bloc voltreganès es manté amb Carla Giudici com a millor jugadora del món i Laia Vives, en estat de gràcia, com va tornar a demostrar per enèssima vegada al Mundial d'Alcobendas. Natasha Lee, Motxa Barceló i Anna Romero amb una gran qualitat i molt de gol, ajuden a conformar un bloc que Maria Ferrón manté unit portant amb gran ofici la capitania de l'equip i aportant els moments de calma, seny i veterania a l'equip en els moments crítics.

Qui també té un lloc destacat a l'equip és Anna Casarramona, que s'ha guanyat a pols deixar de ser considerada la gran promesa de l'hoquei femení per passar a ser més que una realitat contrastada. Al Mundial d'Alcobendas va brillar amb llum pròpia i va enamorar a la resta de públic que encara no n'havia pogut gaudir. Amb jugadores com la manlleuenca, el futur de l'hoquei patins femení està ben garantit. Mireia Moraleda com a portera suplent, aportant també bona química de vestidor i vetllant per donar un cop de mà a Vives quan faci falta, completa el primer equip.

Els partits entre Biesca i Voltregà s'han tornat molt més interessants en els darrers anys. En l'últim, el passat 22 de maig, els dos equips van acabar empatant a dos gols en un partit amb un final d'infart amb Natasha  Lee empatant pel Voltregà a 25 segons del final. Fins ara, els dos conjunts s'han enfrontat 12 vegades i el  balanç és clarament positiu pel Voltregà, tot i que en les darreres temporades les posicions s'han ajustat molt:


Temp. 2003/04: Biesca Gijón - CP Voltregà > 1-6
Campionats d’Espanya

Temp. 2005/06: Biesca Gijón - CP Voltregà > 1-3

Temp. 2005/06: Biesca Gijón - CP Voltregà > 2-9

Temp. 2006/07: Biesca Gijón - CP Voltregà > 1-6
Final Copa de la Reina > Pamplona

Temp. 2006/07: Biesca Gijón - CP Voltregà > 1-4
Campionats d’Espanya > Gijón

Temp. 2007/08: Biesca Gijón - CP Voltregà > 0-2
Final Copa de la Reina > Sant Sadurní d’Anoia

Temp. 2007/08: Biesca Gijón - CP Voltregà > 0-2
Fase de grups Campionats d’Espanya a Burgos

Temp. 2007/08: Biesca Gijón - CP Voltregà > 0-1
Semifinal Copa d’Europa Mealhada.

Temp. 2008/09: Biesca Gijón - CP Voltregà > 1-0
Final Copa d’Europa. Coutràs (França). Als penals

Temp. 2009/10: CP Voltregà - Biesca Gijón > 1-3
OK Lliga (Anada)

Temp. 2009/10: CP Voltregà - Biesca Gijón > 4-2
Semifinal Copa de la Reina > Vilanova i la Geltrú.

Temp. 2009/10: Biesca Gijón - CP Voltregà > 2-2
OK Lliga (Tornada)

12 enfrontaments > 9 victòries del Voltregà2 victòries del Biesca Gijón1 empat

Aquest dissabte a Sant Hipòlit de Voltregà, a partir de les 6 de la tarda, s'escriurà un nou capítol en els enfrontaments entre Voltregà i Biesca Gijón. Un inici de lliga amb molta emoció i bon joc.

Us hi esperem a tots, l'equip necessita el suport del públic per començar amb bon peu a l'OK Lliga!

CP Voltregà - Biesca Gijón
Dissabte 16 d'octubre de 2010 - 18:00h
Pavelló Oliveras de la Riva 

EL 9 TV oferirà el partit en diferit diumenge a les 12 del migdia