dilluns, 11 d’abril del 2011

Les semifinals i la final de la Copa d'Europa femenina seran a doble partit


Al final no hi ha hagut novetats. Tal i com informàvem des de Voltregafemeni.com, el Comitè Europeu d'Hoquei Patins (CERH) no ha rebut cap candidatura d'un club per acollir la final a quatre de la Copa d'Europa femenina dins el termini, que finalitzava aquest diumenge 10 d'abril. Tal i com ens ho ha comunicat el seu president, Carlos Graça, per telèfon, les semifinals i la final es disputaran amb doble partit (anada i tornada).

Tal i com estipula dins l'article 6 de les bases de competició de la Copa d'Europa femenina, si cap equip s'ofereix per organitzar la fase final, els clubs participants s'enfrontaran a doble partit tant a les semifinals com a la final. Això fa doncs que enguany, Voltregà, Biesca Gijón, Arenys de Munt i Friedlingen hagin de disputar partits d'anada i tornada en les semifinals i en la final de la Copa d'Europa.

Els enfrontaments ja venien predefinits en el quadre inicial de la competició i, per tant, queden definits així:

- Friedlingen - Voltregà
- Arenys de Munt - Biesca Gijón

El calendari, com és lògic, ha patit modificacions, ja que s'hauran de disputar més partits dels previstos inicialment. Amb aquesta modificació, el calendari europeu queda de la següent forma, a l'espera d'una confirmació oficial del CERH.

30 d'abril - Anada de les semifinals
- Arenys de Munt - Biesca Gijón (A) - Biesca Gijón - Arenys de Munt (A)
- Friedlingen - Voltregà (B)

14 de maig - Tornada de les semifinals
- Biesca Gijón - Arenys de Munt (A) - Arenys de Munt - Biesca Gijón (A)
- Voltregà - Friedlingen (B)

28 de maig - Anada de la final
- Vencedor semifinal B - Vencedor semifinal A

11 de juny - Tornada de la final
- Vencedor semifinal A - Vencedor semifinal B

Per tant, el Voltregà tindrà a favor el factor pista en les semifinals (jugarà la tornada de les semifinals contra les alemanyes a casa) però el tindria en contra en una hipotètica final (jugaria la tornada de la final en camp contrari). El Friedlingen de Mònica Piosa, Daniela Guerrero i Adéline Le Borgne serà el rival en les semifinals. Un conjunt que ha fitxat les tres exjugadores del Voltregà aquesta temporada i que aspira a endur-se la lliga i, evidentment, la Copa d'Europa. Serà un gran duel de semifinals.

Això també afectarà als partits de l'OK Lliga femenina. En l'anada de les semifinals, el 30 d'abril, no hi havia cap jornada prevista en el calendari de l'OK Lliga. En canvi, en el partit de tornada, el 14 de maig, el Voltregà si que té partit davant l'Igualada. Els dos clubs hauran de buscar una altra data per la disputa del partit, tot i que actualment està previst per diumenge al migdia. En cas d'arribar a una hipotètica final, el Voltregà hauria d'ajornar el partit davant l'Arenys de Munt ja que coincidiria amb l'anada de la final europea, el 28 de maig. En el partit de tornada de la final no hi hauria conflicte perquè l'11 de juny, l'OK Lliga femenina ja s'haurà acabat.

(Actualització: Segons la nota que ha facilitat la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), Biesca Gijón i Arenys de Munt jugaran el primer partit a Astúries i la tornada a Catalunya, al revés del que havia afirmat Graça a Voltregafemeni.com)