dilluns, 18 d’abril del 2011

Empat a Girona en una mala segona meitat però més líders (actualitzat)

El Voltregà femení va aconseguir un meritori empat a un davant el Girona aquest dissabte en un dels duels importants de la temporada. El conjunt voltreganès suma un punt que li permet mantenir els vuit punts d'avantatge sobre el Girona i, a més, li serveix per distanciar-se amb un punt més del Biesca Gijón, que ara té tres punts menys que les voltreganeses però amb un partit més, ja que encara ha de descansar.

A Girona, les de David Bou no van acabar d'entrar mai al partit. Tot i que a la primera meitat les de Bou van portar la iniciativa i van tenir millors ocasions, els darrers instants del primer temps i bona part de la segona meitat van ser de major domini gironí.

El matx va començar amb la bona notícia de la presència d'Anna Casarramona al cinc inicial, ja recuperada del cop a l'espatlla que va rebre davant el Coutras el passat cap de setmana i que la va obligar a descansar després que li tornés a sortir de nou de lloc. El matx començava amb el Voltregà assetjant l'àrea gironina i posant Gioja a prova des del primer moment. Només havien passat quatre minuts quan Anna Casarramona llançava el contraatac i combinava amb Natasha Lee, que tot i que la bola li quedava enrere en un primer moment, aconseguia treure's del barret un magnífic xut des de la frontal i enviava la bola a l'escaire.

El partit entrava en una petita fase de domini voltreganès amb arribades constants i només cedint petites concessions al contraatac al Girona. Motxa Barceló disposava d'una ocasió claríssima però la fortuna no acompanyava a la gironina del Voltregà, que s'enfrontava per primer cop al club on va començar a jugar. Pocs minuts després tindria una ocasió clara Carla Giudici després d'una gran assistència d'Anna Casarramona però Maria José Gioja demostrava un cop més perquè és la portera de la selecció argentina campiona del món. A l'altra porteria, Laia Vives no es quedava gens curta i feia grans aturades als trets gironins.

El Voltregà seguia tenint millors ocasions i Anna Casarramona disposava d'una de les millors després d'una gran assistència per sota les cames de Carla Giudici que la deixava sola a la frontal. El seu xut però s'estavellava en les guardes de Gioja que feia una nova gran aturada. El partit però estava en un descontrol important, amb massa ansietat i sense que cap dels dos conjunts fos capaç de tenir un control sòlid del joc. Anna Romero també tenia un parell de grans ocasions però de nou Gioja evitava qualsevol sorpresa. El Girona, a més, anava guanyant terreny i disposant de millors ocasions. La més clara arribava al minut 17 quan en un contraatac, Salomé Rodríguez enviava un fort tret al pal de la porteria de Vives. Amb el 0 a 1 s'arribava al descans.

La segona meitat no va ser bona per les noies de David Bou, que no aconseguien controlar el partit i tenien precipitació en els seus atacs. El partit embogia i les ocasions es succeïen a una porteria a l'altra i Laia Vives i M. José Gioja prenien encara més protagonisme. Els minuts passaven i el Voltregà no era capaç de frenar els contraatacs gironins que cada cop posaven més perill a l'àrea de Vives.

Al minut 32, una bola penjada per Pia Sarmiento la rematava Catalina Acevedo des de l'interior de l'àrea a la xarxa i posava l'empat a 1 al marcador. Era un gerro d'aigua freda per un Voltregà que batallava però sense trobar el seu lloc a la pista i sense trobar ocasions clares de gol.

Dos minuts després, el Voltregà hauria pogut tornar a empatar el partit amb un penal comès per Pia Sarmiento sobre Natasha Lee en una clara obstrucció per impedir que arribés a disputar la bola. Quedaven sis minuts pel final i aquell penal podia tornar a decantar el partit. Natasha Lee assumuia la responsabilitat de llançar-la. El primer tret era ras i ajustat al pal esquerra de la porteria de Gioja però la portera aconseguia desviar-la amb el peu. Lee recollia el refús i intentava sorprendre Gioja aixecant i picant la bola però de nou la portera argentina aturava el tret i acabava bloquejant la bola sota el seu cos.

Els darrers sis minuts no canviaven res tot i que el Voltregà s'abocava amb intenció i perill a l'atac. Motxa Barceló disposava de les millors ocasions però sense sort davant Gioja. El Girona també intentava trobar el gol de la victòria però Vives va tornar a brillar sota pals.

Al final, repartiment de punts que convenç al Voltregà perquè és més líder i que deixa molt poques opcions al Girona de cara al títol de lliga. L'exjugadora del Voltregà, Carla Dorca, va ser la protagonista dels instants finals amb les abraçades amb les seves antigues companyes de vestidor.

Girona CH: M. José Gioja, Carla Dorca, Pia Sarmiento, Salomé Rodríguez, Catalina Acevedo -cinc inicial- i Laia.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Natasha Lee, Anna Casarramona, Carla Giudici -cinc inicial- i Anna Romero.

Gols: 0-1, Natasha Lee, min 4; 1-1, Catalina Acevedo, min 32.