dijous, 8 de desembre del 2011

Triomf de campió a Terrassa (2-3) (actualitzat)

Les ganes i l'esperit guanyador es van imposar a les traves que el Voltregà s'ha trobat aquest dimecres al vespre a la pista de l'Sfèric Terrassa. El conjunt de David Bou s'ha imposat per 2 gols a 3 al conjunt egarenc en un partit que s'ha complicat i molt pel Voltregà i que s'ha resolt a l'últim minut amb un gol de Motxa Barceló quan les blanc-i-blaves jugaven amb inferioritat numèrica.

El Voltregà s'ha trobat amb un contratemps important quan al minut 3 el Terrassa s'ha posat per davant amb un gol d'Anna Aguilar. Amb Maria Ballesta sota pals (i Laia Vives a la banqueta per culpa d'una lumbàlgia) fent bones aturades, el Voltregà ha sabut reaccionar a la força del conjunt de Terrassa. Al minut 11 ha arribat la recompensa amb el gol de l'empat que ha marcat Carla Giudici. La davantera voltreganesa ha marcat en un contraatac que ha llançat Anna Romero després d'una molt bona aturada de Maria Ballesta a una ocasió local.

Amb l'empat a un el partit ha agafat un altre caire i el Voltregà ha tornat a dominar i a disposar de moltes ocasions davant la porteria defensada per Noelia de la Peña. Abans del descans, el Voltregà hauria pogut posar-se per davant al marcador en un tret des de mitja pista de Motxa Barceló als últims segons que s'ha estavellat al pal.

La segona meitat ha començat moguda i amb el Terrassa creant perill a la porteria de Ballesta, que resolia amb molt bones aturades els atacs egarencs. Al minut 30 arribava una de les jugades polèmiques del partit quan Carla Giudici es veia obligada a frenar Regina Flix amb una falta dins l'àrea. L'àrbitre la castigava amb el conseqüent penal però s'inventava una targeta blava també per a la jugadora voltreganesa. Judith Milla no fallava el tret superant Ballesta i tornant a posar a l'Sfèric Terrassa per davant al marcador.

Tot i això, Giudici tornava a pista ben aviat després dels dos minuts de sanció i tornava a carregar-se l'equip a l'esquena. Primer enviava una bola al pal en un tret llunyà. Era un clar avís perquè trenta segons després arribava l'empat a dos obra de la davantera voltreganesa. Era després d'una preciosa assistència de Natasha Lee i un xut potent i creuat de Giudici. Amb el 2 a 2 el Voltregà passava a dominar però amb poc temps per davant.

Les opcions de victòria es complicaven però a tres minuts pel final. Natasha Lee en una recuperació i una acció clara de gol es plantava a la frontal de l'àrea però es creuava amb Marta Mompart que la feia ensopegar sense que l'àrbitre sancionés l'acció ni tan sols amb falta. Enfadada amb l'acció, Lee seguia protestant a l'àrbitre i aprofitant un temps mort retreia encara més l'acció al col·legiat que Raul Burgos, que li ensenyava la targeta blava. El Voltregà es quedava amb només tres jugadores de pista amb dos minuts i mig per davant. És a dir, només disposaria altre cop de quatre jugadores de pista els darrers trenta segons de partit.

Carla Giudici, Motxa Barceló i Anna Casarramona es van sacrificar com mai a la pista. Defensant fort però alhora atrevint-se a sortir al contraatac, buscant el gol i sense renunciar a res. El Voltregà creava les millors ocasions i Maria Ballesta també lluïa sota pals voltreganesos. Quan només restava un minut i tres segons pel final arribava el gol de la victòria voltreganès. Tot i jugar amb inferioritat, Motxa Barceló recuperava una bola a mitja pista i definia amb un xut molt ajustat al pal llarg. La bola entrava plorant però arribava a la xarxa i el Voltregà es posava per davant desfermant l'eufòria a la banqueta, a les jugadores de pista i als aficionats voltreganesos de la grada. Quedava mig minut per defensar amb una jugadora menys i poc més d'un minut pel final.

El Voltregà es dedicava a administrar bé la possessió i aconseguia alhora provocar dues faltes més a l'Sfèric. Fruit d'això, les locals arribaven a les deu faltes i el Voltregà tenia una falta directa per sentenciar. Carla Giudici però fallava la ocasió. El Voltregà aguantava fins al final i s'enduia tres punts molt importants que el consoliden encara més al liderat. Després de l'empat del Girona a la pista del Bigues i Riells i de l'empat entre sí de Biesca Gijón i Palau de Plegamans, el conjunt de David Bou agafa cinc punts d'avantatge sobre el segon lloc on hi estan empatats a punts Girona, Biesca i Palau.

Sfèric Terrassa: Noelia De la Peña, Anna Aguilar, Marta Mompart, Judith Milla, Sílvia Ferrer –cinc inicial–; Regina Flix i Anna Fondeglòria.

CP Voltregà: Maria Ballesta, Natasha Lee, Anna Romero, Carla Giudici, Anna Casarramona –cinc inicial–; i Motxa Barceló.

Àrbitre: Raul Burgos, malament. Va ensenyar targeta blava a Carla Giudici i Natasha Lee pel Voltregà.

Gols: 1-0, Anna Aguilar, min 3; 1-1, Carla Giudici, min 11; 2-1, Judith Milla (p.), min 30; 2-2, Carla Giudici, min 35; 2-3, Motxa Barceló, min 38.