dissabte, 22 de maig del 2010

Empat a Gijón. Biesca Gijón, 2 - Voltregà, 2 (actualitzat)

El Voltregà no ha pogut aconseguir la victòria a la complicada pista del Biesca Gijón. El conjunt asturià ha portat la iniciativa al marcador i el Voltregà només ha pogut refer-se empatant. El 2 a 2 ha arribat a només 25 segons del final, obra de Natasha Lee, que tornava a la pista on ha estat jugant fins al final de la passada temporada, quan va fer el salt al Voltregà.

Voltregà i Biesca Gijón van disputar un d'aquells partits vibrants de principi a fi. Amb les graderies plenes al pavelló de Gijón, els dos equips van oferir espectacle en un partit que no es va decidir fins a l'últim sospir. El cinc inicial del Voltregà va sorprendre i l'equip va demostrar estar a l'altura, desgastant el contrari i preparant-se per la roda de canvis, que va començar als 6 minuts del primer temps. El joc estava anivellat amb poques ocasions clares però amb acostaments a ambdues porteries. El nerviosisme permetia però que el Biesca Gijón disposés de dues ocasions clares que Laia Vives va aturar de forma impecable impedint que el Biesca s'avancés. La més clara era al minut 10 quan Carla Giudici patinava a mitja pista sobre el parquet asturià i Marta Soler encarava la porteria voltreganesa en solitari. Laia Vives però es va multiplicar i va aturar l'ocasió.

Només dos minuts més tard però, una errada defensiva combinada amb la mala sort d'un rebot va permetre a Luchi Agudo quedar totalment sola davant Vives. L'argentina no va desaprofitar l'ocasió i va afusellar Vives amb una bola molt ajustada al pal. El Voltregà es va posar les piles i va començar a treballar amb més intensitat. Fruït d'això, Anna Romero provocava un penal al minut 17. Natasha Lee però no aconseguia encertar davant la seva excompanya Christina Klein i el marcador seguia reflecint l'1 a 0 favorable a les asturianes.

Al minut 19, el Voltregà tornava a anivellar el partit amb un contraatac ràpid i precís que iniciava Anna Casarramona combinant amb Anna Romero i aquesta amb Motxa Barceló que, sola al segon pal, rematava a plaer i marcava el gol de l'empat. Amb l'empat a 1 es va arribar al descans.

A la segona meitat les coses no van canviar. El Biesca portava la batuta i amb una defensa ordenada i ben plantada aconseguia eixugar les idees al Voltregà i sortir amb molt perill al contraatac. Luchi Agudo tornava a avisar al minut 23 amb un tret al pal.

Les coses haurien pogut canviar al minut 24 quan el tècnic del Biesca Gijón, Fernando Sierra, veia una targeta blava per protestar. Com que la bola estava en joc, l'acció era castigada amb falta directa. Carla Giudici feia un bon moviment però no aconseguia superar l'encertada portera alemanya del Biesca. Les voltreganeses tampoc eren capaces d'aprofitar la superioritat numèrica a la pista i seguia l'empat a l'electrònic.

El Voltregà arribava amb més perill i havia aconseguit nivellar les forces. Carla Giudici al minut 29 estava apunt de marcar però no aconseguia una bona rematada. Només tres minuts després, arribava un nou gerro d'aigua freda pel Voltregà. Luchi Agudo al contraatac feia dues fintes i es plantava a una de les cantonades superiors de l'àrea voltreganesa. Des d'allà deixava anar un fort xut al primer pal que Vives no podia aturar i tornava a posar el Biesca per davant al marcador.

El Voltregà no es va arronsar i va treure tot el seu arsenal. Les ocasions hi eren però faltava encert i defenició als metres finals. Els minuts s'esgotaven i el nerviosisme anava en augment veient que el gol no arribava tot i tenir el Biesca tancat a la seva pista. Quan ja semblava complicat que el marcador canviés però va arribar la sorpresa. Motxa Barceló provava sort amb un tret llunyà que no aconseguia arribar a la porteria. La bola però quedava a l'estic d'Anna Casarramona que sense pensar-s'ho feia lluir a Christina Klein per aturar el tret. El refús però deixava una bola morta dins l'àrea asturiana i Natasha Lee enviava la bola al fons de la xarxa a només 25 segons del final. Un gol d'infart que tornava a posar igualtat a l'electrònic.
Les voltreganeses encara van tenir una nova ocasió ja que en l'ambició i ràbia del Biesca per buscar de nou el gol de la victòria van descobrir la defensa i Natasha Lee va sortir al contraatac. Motxa Barceló l'acompanyava tot i que l'asturiana va acabar jugant-se-la ella mateixa sense poder superar Klein.

Amb l'empat a 2 sonava la botzina final. Un empat que pel Voltregà tenia regust de victòria i per les asturianes de derrota. L'empat complica el títol de lliga al Biesca Gijón i deixa al Voltregà depenent de sí mateix sempre i quan guanyi el Cerdanyola aquest dissabte a Sant Hipòlit.
CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Carla Dorca, Marta Mompart, Anna Casarramona -cinc inicial-; Motxa Barceló, Carla Giudici i Anna Romero.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Luchi Agudo, Bárbara García, Ainhoa García -cinc inicial-; Sílvia Cadrecha.

Gols: 1-0, Luchi Agudo, min 12; 1-1, Motxa Barceló, min 19; 2-1, Luchi Agudo, min 32; 2-2, Natasha Lee, min 39:35".