dissabte, 29 de maig del 2010

Voltregà i Cerdanyola empaten a un a Sant Hipòlit (1-1)

El Voltregà i el Cerdanyola van empatar a un en una jornada molt important per a tots dos equips. El conjunt voltreganès no va poder superar el Cerdanyola i va acabar cedint un empat a 1. Un resultat que no satisfà els interessos voltreganesos, ja que ara el Voltregà dependrà d'una ensopegada de Cerdanyola i d'Arenys de Munt per lluitar, ja no només pel títol de lliga sinó també per la classificació per la Copa d'Europa.


El partit va ser tens i emocionant des del primer moment. davant d'una bona entrada de públic, que va voler donar suport al seu equip en un partit tant important. També van desplaçar-se fins a Sant Hipòlit aficionats de la Flama Verda de Cerdanyola.

Tots dos equips tenien clar quin joc havien de practicar i el partit va presentar un gran joc. Les primeres ocasions no tardaven en arribar amb el Voltregà provant-ho amb Carla Giudici com a màxim perill i Daniela Guerrero posant el perill del Cerdanyola posant a prova a Laia Vives amb xuts llunyans. Els dos equips tenien clar que calia marcar aviat i les ocasions pujaven de perillositat. Laia Vives i Laia Salicrú però feien gala de la seva gran qualitat i abortaven totes les ocasions. La més clara arribava de l'estic de Yolanda Font, que feia lluir a Vives amb la careta.

Al minut 7, Carla Giudici robava una bola a mitja pista i sortia sola cap a la porteria de Salicrú. La portera però aturava el tret i Mònica Piosa iniciava l'atac del Cerdanyola. Sense oposició es plantava a la frontal i amb excessiva facilitat entrava fins a la cuina fent un eslàlom i enviava la bola al fons de la xarxa ajudada d'un rebot. Era el primer gol del partit que canviava el guió del partit.

El Voltregà es posava les piles i demostrava treballar dur. El Cerdanyola veient la empenta del Voltregà començava a endarrerir posicions veient com les blanc-i-blaves començaven a robar boles a mitja pista amb facilitat. Carla Giudici, Anna Casarramona i Carla Dorca tenien grans ocasions abans d'arribar al descans però Salicrú seguia fent un partit impolut.

Un penal no assenyalat comès per Daniela Guerrero i un pal de la mateixa jugadora van conduir el partit al descans.

La segona meitat només va tenir un dominador. Tot i que el Cerdanyola va sortir amb ganes de marcar el segon gol, la empenta del Voltregà el va fer fer-se enrere aviat. Tot i això, Daniela Guerrero amb dues ocasions pràcticament consecutives feia lluir primer a Laia Vives, de nou immensa, i topava amb el pal en la segona.

S'havien jugat 3 minuts de la represa quan Adriana Gutiérrez rebia la bola dins l'àrea però trobant-se sense espais intentava simular un penal llançant-se sobre Laia Vives. Mentre les vallesanes reclamaven penal, el Voltregà armava un ràpid contraatac entre Natasha Lee, Motxa Barceló i Anna Casarramona, qui rebia a mitja pista i encarava Vanessa Daribo i Daniela Guerrero a qui superava amb molta habilitat i entrava a l'àrea on definia amb precisió tornant l'empat a l'electrònic. Quedaven 17 minuts per intentar buscar la victòria.

El Voltregà era clar i únic dominador del partit posant ritme i intensitat al partit. L'equip començava a robar boles en totes les línies i sortia bé al contraatac. Ben aviat però va arribar la desena falta d'equip del Voltregà. El Cerdanyola tenia la oportunitat de marcar de falta directa. Daniela Guerrero tornava a provar sort amb la mateixa acció que va transformar a la Copa de la Reina: aixecant la bola i col·locant-la per dalt. Vives però va demostrar tenir ben apresa la lliçó i només veure que aixecava la bola va sortir per intentar caçar la bola a l'aire. Vives no tocava la bola però era suficient per abortar l'acció de l'argentina, que tampoc aconseguia rematar amb encert.

L'empat es mantenia i el Voltregà seguia empenyent buscant el seu segon gol. Carla Giudici amb una bola al pal i Anna Casarramona, amb una rematada a boca de canó que Salicrú treia in extremis, tenien les ocasions més clares.

Al minut 35, arribava la desena falta acumulativa del Cerdanyola després de no respectar la distància de la barrera en un llançament de falta. Carla Giudici tenia ara la ocasió pel Voltregà de tornar a marcar. La davantera decantava la seva acció cap a l'esquerra i feia la diagonal cap a Salicrú. Després d'enganyar la portera, punxava la bola a l'escaire esquerra però la bola acabava estavellant-se al travesser sense fortuna. Quedaven només cinc minuts per intentar trencar l'empat. Una bola penjada per Motxa Barceló ben a prop era de rematar-la Carla Giudici a la xarxa però la bola anava fora per molt poc.

Giudici ho va posar tot. La davantera es va fer un fart de recuperar boles i llançar el contraatac però Salicrú va estar immensa sota els pals traient un gran llançament amb la careta o responent a xuts a boca de canó. No hi va haver manera. Al final, repartiment de punts que no servia al Voltregà, ja que les de Cerdanyola compten amb més avantatge al primer lloc de la OK Lliga femenina.

Tot i això, es va poder veure un gran partit d'hoquei amb un Cerdanyola que va trobar-se amb la fortuna d'un gol aviat i va dedicar-se a veure venir un gran atac voltreganès orquestrat i dirigit per una gran Carla Giudici. Tot i això, no hi va haver manera de trobar el segon gol. El Voltregà, a més, va tenir el handicap d'uns problemes febrils que no van deixar jugar a Marta Mompart, que va veure el partit al costat de les seves companyes, des de la banqueta.

CP Voltregà: Laia Vives, Carla Dorca, Natasha Lee, Anna Romero, Carla Giudici -cinc inicial-; Motxa Barceló i Anna Casarramona.

Cerdanyola CH: Laia Salicrú, Daniela Guerrero, Iolanda Font, Mònica Piosa, Adriana Gutiérrez -cinc inicial-; i Vanessa Daribo.

Gols: 0-1, Mònica Piosa, min 7; 1-1, Anna Casarramona, min 23.

Fotos de Roger Baulenas