diumenge, 19 de febrer del 2012

El Biesca Gijón supera el Voltregà en la final de la Copa de la Reina amb un gol d'or d'Ainhoa García

Derrotades però amb el cap alt. El Voltregà femení no va poder revalidar el títol de la Copa de la Reina a Reus i va caure amb el Biesca Gijón en una final que es va decidir amb un gol d'or a la primera meitat de la pròrroga.

El Voltregà no va tenir fortuna i es va trobar amb una defensa ben tramada i en quadre de les asturianes que els va costar molt de superar. El tècnic asturià va preferir sacrificar part del seu atac per una defensa molt endarrerida. Això va fer que les ocasions arribessin amb comptagotes. El primer gol va ser del Biesca, quan Luchi Agudo va enviar una bola impossible d'aturar a l'escaire de la porteria de Laia Vives en un tret espectacular.

El Voltregà es va posar la granota de feina i va començar a afinar el seu joc. Motxa Barceló regirant-se dins l'àrea aconseguia l'empat a tres minuts pel descans i en un moment on el Voltregà tenia el Biesca totalment sotmès a un gran domini. Tot i això les asturianes haurien pogut arribar al descans per davant si Agudo no hagués fallat un penal a 26 segons pel descans.

La segona meitat també va ser moguda. El Voltregà començava dominant i fruit d'això, i després de fallar múltiples ocasions davant Klein, Natasha Lee posava les voltreganeses per davant amb un xut des de fora de l'àrea. Un gol que no celebrava per respecte al seu anterior club. El Biesca Gijón llavors es llançava a l'atac, a buscar el gol de l'empat com fos. I era de nou Luchi Agudo qui, quan faltaven cinc minuts pel final, feia el 2 a 2 que forçaria la pròrroga.

La inèrcia del partit feia que les asturianes fossin les que portaven la iniciativa davant un Voltregà sense massa idees en atac i que a nivell psicològic no va ser tan fort com en altres ocasions havia demostrat. Un gol d'or d'Ainhoa Garcia només als dos minuts de la pròrroga va servir per donar l'únic títol que faltava al palmarès del Biesca Gijón, una gesta que només han aconseguit Voltregà i Biesca Gijón.

Biesca Gijón:  Christina Klein, Maria Fernández, Ainhoa Garcia, Sara González, Luchi Agudo –cinc inicial–, Sílvia Cadrecha.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Anna Romero, Anna Casarramona, Carla Giudici –cinc inicial–, i Motxa Barceló.

Àrbitre: Moreno i Sánchez, bé.

Gols: 1-0, Luchi Agudo, min 9; 1-1, Motxa Barceló, min 17; 1-2, Natasha Lee, min 30; 2-2, Luchi Agudo, min 35; 3-2, Ainhoa García, min 42