dissabte, 3 de juliol del 2010

Catalunya es queda a les portes de guanyar la Copa Amèrica femenina

La selecció catalana femenina va perdre davant Argentina en la final de la Copa Amèrica d'hoquei patins que es va disputar a Vic. El combinat femení, que comptava amb sis jugadores del Voltregà, va caure per 2 gols a 1 en una final disputada on les catalanes els va faltar sort als metres finals. El combinat català dirigit per Josep Maria Barberà va fer un bon hoquei i va portar el ritme però no va poder superar les argentines.

El primer temps va venir marcat per una gran defensa catalana amb la manlleuenca del Voltregà Anna Casarramona en estat de gràcia avortant les ocasions rivals amb gran destresa.

Catalunya avisava primera amb dues boles al pal de Carla Giudici i portant el ritme, però en una jugada aïllada Daiana Silva amb un xut des de la frontal superava Laia Vives, tapada. Amb el 0 a 1 Argentina passava a dominar més fins als instants finals del primer temps, quan Catalunya pressionava buscant l'empat que no arribava. A la represa, Salomé Rodríguez regirant-se a la frontal marcava el 0 a 2. Catalunya no trobava el gol i Motxa Barceló fallava una oportunitat clara des del punt de penal. No va ser fins al minut 29 que Catalunya va poder marcar. Argentina arribava a les 10 faltes i Giudici marcava de falta directa l'1 a 2. Els minuts passaven ràpid i Catalunya hauria pogut forçar la pròrroga amb una falta directa a 56 segons del final, però Giudici no aconseguia superar Gioja. S'havia lluitat però la Copa Amèrica s'esvaïa quan més a prop ho tenien.

Aquest divendres, el vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, va rebre les dues seleccions, masculina i femenina, al Palau de la Generalitat. La selecció masculina si que va poder alçar el títol de la Copa Amèrica imposant-se també a la selecció d'Argentina per 3 gols a 0 en una final molt seriosa dels homes de Jordi Camps. El vicepresident del Govern ha destacat “el salt endavant” en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes i en aquest marc ha situat l’hoquei sobre patins, “que amb els seus èxits es consolida any rere any com una potència mundial”. “Heu dut el nom de Catalunya al màxim nivell possible”, ha manifestat Josep-Lluís Carod-Rovira, qui ha animat els jugadors a seguir treballant en la mateixa direcció i ha “enretirar qualsevol obstacle a cop d’estic”.

Us oferim ara una galeria de fotos de cada partit que ha disputat la selecció catalana femenina durant la Copa Amèrica de clubs
Fase de grups:

Semifinals:
Final: