divendres, 8 de maig del 2009

A la final! Remuntada davant un fort Coutras (3 a 5)

El Voltregà ha aconseguit el pas a la final europea després de derrotar per 5 gols a 3 al Coutras francés, l’equip amfitrió i que ha posat en seriosos problemes al conjunt de Carles Carrera. Les voltreganeses però han pogut capgirar dos gols inicials de les franceses (un als 5 segons de joc i l’altre després d’un minut i 15 segons) amb gols d’Anna Romero i quatre de Motxa Barceló, que ha recuperat l’instint assassí de cara a porteria.

El partit no podia començar pitjor. Ja sigui per la poca habituació a la pista, pel poc llum (indigne d’una fase final europea) o per haver-les enganxat en fred; les voltreganeses han encaixat el primer gol als 5 segons de joc. Malvina Fort no perdonava i enviava la bola al fons de la xarxa de Laia Vives entrant amb massa comoditat a l’interior del quadre.

Les voltreganeses quedaven tocades però el pitjor encara estava per arribar. L’afició rival pressionava amb molta força des de l’inici i això també acabava influint, si més no sobre el seu equip, que sortia molt empès pels ànims. Això ha propiciat que al minut 4, de nou Malvina Fort, tornés a foradar la porteria de Laia Vives i posés el partit molt complicat. L’ambient no era el propici però les jugadores voltreganeses no han perdut els papers. Eren conscients que el partit era molt llarg i allò només acabava de començar. Era qüestió de tenir paciència.

Només havien passat 4 minuts quan Anna Romero posava tranquil·litat. La jugadora de Sant Hipòlit recuperava ella mateixa la bola i s’introduïa a l’àrea marcant el 2 a 1 i tranquilitzant tant a les jugadores com a l’afició voltreganesa. El partit es tornava molt intens i l’arbitratge molt discutit. Això feia que Marta Mompart veiés una primera targeta groga.

El nerviosisme anava desapareixent i el Voltregà es sentia més còmode. Les blanc-i-blaves ho intentaven amb força i al minut 12 arribava la recompensa. Motxa Barceló feia una centrada-xut des de la dreta de l’atac voltreganès. Carla Giudici esperava per la rematada però no feia falta. La bola entrava mansament al fons de la porteria francesa d’Stéphanie Vitrac i el partit tornava a començar empatat a 2 gols.

Era el moment de començar a donar aire fresc al conjunt voltreganès i Carla Dorca sortia a la pista. Abans del descans el Voltregà i Motxa Barceló marcava dos gols en només un minut que deixaven el partit totalment contrari a com havia començat. Els dos gols arribaven amb Barceló definint un contraatac. El Voltregà dominava i encara disposava d’ocasions per fer més gols però el Coutras també inquietava i feia lluir a Laia Vives que responia a la perfecció. Amb Maria Ferrón també disposant de minuts a la primera meitat, el partit entrava en ple domini voltreganès. Amb el 2 a 4 a l’electrònic s’arribava al descans.

El segon temps ja tenia un altre caire. Les franceses volien tornar a sorprendre però ja no els sortia tant bé. El cansament i el fet de no fer canvis i jugant amb un únic cinc de pista feia que el desgast anés en augment. Tot i això, al minut 28 Julie Lafotrcade desviava dins el quadre una bola penjada per Sandra Drohuet des de mitja pista i posava el 3 a 4 a l’electrònic que tornava a donar emoció i esperances a les franceses.

La resposta voltreganesa era immediata i en una jugada assajada a la sortida d’una falta, l’equip triangulava ràpid i Motxa Barceló tornava a definir enviant la bola a la xarxa. Era el 3 a 5 que ja acabaria sent definitiu.

Tot i això, un travesser de l’exvoltreganesa Adéline Le Borgne i un penal contra el Voltregà amb Giudici xutant la bola dins l’àrea, posaven en problemes al Voltregà. El penal l’executava Drohuet i Laia Vives aturava el tret però els àrbitres el feien repetir perquè interpretaven que Laia Vives s’havia avançat. El segon tret anava directament a fora.

Amb la segona groga a Mompi, que havia de veure els darrers segons des de la banqueta, s’arribava al descans. L’emoció en forma de llàgrimes de Marta Mompart, que arribava al seva primera final europea eren la nota més emotiva del partit.

Demà a les 9 del vespre el Voltregà s’enfrontarà al Biesca Gijón, que ha derrotat per 1 a 0 a l’Igualada.