diumenge, 17 de març del 2013

El Voltregà femení jugarà la Final a 4 europea!

El Voltregà femení tornarà a jugar una final a 4 de la Copa d’Europa. Dos anys després de jugar l’última i guanyar-la a Weil am Rhein, l’equip de David Bou va aconseguir la classificació superant per 2 a 1 el Coutras francès en la tornada dels quarts de final a Sant Hipòlit. En l’anada les voltreganeses ja s’havien imposat per 0 a 1. D’aquesta forma l’equip blanc-i-blau també es treu l’espina clavada per l’eliminació amb gol d’or de la temporada passada també davant les franceses. La final a 4, que es jugarà el 4 i 5 de maig en una seu encara per definir (tot i que Girona i Gijón sonen amb força), ja ha quedat totalment definida. El Voltregà s’enfrontarà al Biesca Gijón en una de les semifinals mentre que Girona i les franceses del Noisy le Grand (que va remuntar un 5 a 2 advers a l’Igualada) disputaran l’altre.

El partit de dissabte no va ser senzill i durant els primers minuts el Coutras va portar la batuta i va tenir ocasions per superar una Laia Vives que va tornar a exhibir un altíssim nivell sota pals. Abans del descans, i després d’agafar el control del matx, el Voltregà s’avançava quan Sílvia Jurado aprofitava una assistència d’Anna Romero per afusellar la porteria d’Agnes Martin, que també va ser una muralla.

El segon temps va començar amb un Coutras més atrevit, conscient que havia de remuntar dos gols. I encara ho tenia més complicat quan al minut 31 Natasha Lee feia el 2 a 0 amb un tret afortunat que acabava a la xarxa tot i que la portera hagués aturat la bola en primera instància.

L’equip francès topava contra una bona defensa però retallava diferències amb un gol de Vania Ribeiro. A partir de llavors els atacs eren constants amb Vives lluint-se i el Voltregà amb opcions per ampliar l’avantatge amb trets al pal de Carla Giudici i Natasha Lee. El marcador no es va moure més i el Voltregà es classificava en un pavelló Oliveras de la Riva amb una bona entrada i que no va deixar d’empènyer l’equip.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Motxa Barceló, Anna Casarramona, Carla Giudici –cinc inicial–; Anna Romero i Sílvia Jurado.

US Coutras: Martin, Lafourcade, Ribeiro, Le Borgne, Drouhet –cinc inicial–; Fort, Couderc i Casaril.

Àrbitres: Andrisani i Barbarisi (Itàlia), bé.

Gols: 1-0, Sílvia Jurado, min 25; 2-0, Natasha Lee, min 31; 2-1, Vania Ribeiro, min 34.