dijous, 30 de setembre del 2010

Espanya jugarà les semifinals contra França després de superar Portugal per 3 gols a 0

El combinat de Joan Solé ha superat aquest vespre a la selecció de Portugal per 3 gols a 0 en un partit on han tingut molt de protagonisme les jugadores del Voltregà. Amb una Laia Vives espectacular sota pals i una forta i ajustada defensa, Espanya ha mantingut a ratlla a Portugal que només ha aconseguit portar la batuta a l'inici del segon temps.

La victòria s'ha hagut de suar molt. Els primers minuts han sigut de domini altern amb Espanya i Portugal atacant amb força però sense saber tancar les jugades. Natasha Lee i Carla Giudici han sigut les més actives als primers minuts. Laia Vives mentrestant aturava tot el que li arribava i no ha sigut fins al minut 7 que hi ha hagut moviments a l'electrònic.

Al minut 7, Giudici robava la bola i sortia sola al contraatac i definia a la perfecció davant de Gameiro clavant la bola des de la dreta. Portugal ho seguia intentant amb llargues possessions, aprofitant que no s'aplica el nou reglament, però Vives ho seguia aturant tot.

Motxa Barceló hauria pogut marcar al minut 9 però no encertava en la definició davant la portera. Al minut 10, i després del primer temps mort del partit demanat per Portugal, Anna Casarramona marcava el 2 a 0 després d'una excel·lent assistència de Motxa Barceló. Casarramona havia aprofitat el temps mort per substituir Nadal i així Solé tenia en pista el Voltregà femení amb Laia Vives a la porteria i Natasha Lee, Motxa Barceló, Anna Casarramona i Carla Giudici com a jugadores de pista.

Amb el 2 a 0, Espanya jugava a plaer i Giudici estava apunt de tornar a marcar en un nou contraatac. Les portugueses no es rendien i tenien llargues possessions però sense trobar fisures en una defensa perfecta d'Espanya. Abans del descans, Vives havia d'intervenir amb molt d'encert davant de dos xuts portuguesos.

A la represa, el combinat de Solé va haver de defensar-se de l'empenta de Portugal després de descans. Espanya no tenia pressa i aguantava la bola allargant les possesions. Portugal comença a descuidar la defensa llançant-se a l'atac i Espanya troba sortida al contraatac i Casarramona, Lee o Barceló encerten a definir el seu. Al minut 32, Motxa Barceló, que acabava de tornar a la pista rebia una  passada de Casarramona i enviava la bola a la xarxa. Un altre gol d'el·laboració voltreganesa.

Als instants finals, Vives seguia fent una actuació de luxe i mantenia la porteria a zero. Als instants finals, Natasha Lee cometia penal però Portugal no aconseguia superar la millor portera del món. La de Santa Coloma suma un nou rosco de prestigi al seu llarg currículum esportiu. L'alegria es desfermava amb la botzina final.

Les semifinals, davant de França, seran aquest divendres a les 9 del vespre. Teledeporte té previst emetre'l en directe. De la mateixa forma, Teledeporte també emetrà la primera semifinal entre Argentina i Alemanya a les 7 del vespre. Un bon menú televisiu d'un divendres al vespre.

Espanya: Laia Vives, Motxa Barceló (1), Natasha Lee, Ester Nadal, Carla Giudici (1) -cinc inicial-; Anna Casarramona (1) i Maria Majó.

Portugal: Angela Gameiro, Sofía Vicente, Vània Ribeiro, Sonia Silva, Inés Vieira –cinc inicial- Rita Paulo, Marlen Sousa i Ines Raimundo

Gols: 1-0, Carla Giudici, min 7; 2-0, Anna Casarramona, min 10; 3-0, Motxa Barceló, min 32.

Àrbitres: F. Ferrari i M. Galoppi. Grogues a Barceló, Vives i Vicente

Les fotos d'aquesta crònica i moltes més, les podeu trobar al blog de Joan Roca sobre el mundial: www.mundialhockeyfemenino2010.blogspot.com