dilluns, 20 d’abril del 2009

Valuosíssima victòria dijous a Vilanova (4 a 5)

El Voltregà femení va aconseguir una victòria molt important a la pista del Vilanova i clau de cara a aconseguir la victòria final a la lliga. El conjunt voltreganès va fer un partit seriós i es va imposar per 4 gols a 5 en un partit molt igualat, disputat i frenètic fins als instants finals. Els dos conjunts van tornar a posar de manifest que la igualtat entre els dos conjunts és pràcticament total com ja s’havia demostrat a la Copa de la Reina.

Amb un ambient advers considerable per la presència de molt públic al pavelló de les Casernes de Vilanova, el Voltregà va sortir motivat i alhora molt concentrat. El cinc inicial voltreganès, amb Laia Vives, Motxa Barceló, Anna Romero, Marta Mompart i Carla Giudici, apostava per el joc ofensiu i la jugada va sortir bé aviat.

Al minut 3 el conjunt voltreganès donava una estocada molt important marcant el primer gol amb un contraatac que conduïa Motxa Barceló. Anna Romero rematava de primeres des de la frontal de l’àrea i Caterina Ortega no podia fer res i encaixava el primer gol. El Voltregà havia sortit motivat i estava disposat a no parar d’atacar per aconseguir ampliar la victòria momentània a l’electrònic. I així ho va demostrar 1 minut més tard Motxa Barceló. La gironina robava una bola en una jugada de molta puteria a la defensa vilanovina dins l’àrea i ella mateixa regatejava i enviava la bola al fons de la porteria de Caterina Ortega que no havia sortit massa inspirada a la pista. Amb 4 minuts el Voltregà havia donat un cop d’efecte al partit i deixat tocat el Vilanova i la gran quantitat de públic vilanoví que s’havia arribat al pavelló de les Casernes.

El Voltregà era el dominador i el Vilanova només arribava en ocasions al contraatac que Laia Vives aconseguia resoldre a la perfecció. Tot i això, al minut 8, Vives no podia fer res en un perfecte contraatac llançat per Pia Sarmiento que cedia ràpidament la bola a Leticia Corrales. Aquesta feia una assistència perfecte a Clàudia Miret que quedava sola davant Vives i definia a la perfecció aixecant la bola quan la portera voltreganesa sortia a cobrir més espai. Era l’1 a 2 que tornava a posar el Vilanova dins el partit i feia despertar el pavelló de les Casernes.

La resposta voltreganesa va ser immediata. Només s’havien jugat 16 segons més quan Carla Giudici robava una bola a Leticia Corrales quan aquesta es disposava a iniciar l’atac i amb un tret ajustat, ras i col·locat al pal esquerra de la porteria vilanovina superava de forma sorprenent a Caterina Ortega que evidenciava que no es troba al seu millor moment. L’1 a 3 tornava a deixar clar que el Voltregà era superior i sobretot, la seva eficàcia era màxima.

Motxa Barceló instants més tard disposava d’una ocasió de luxe amb una contra que mirava de definir en solitari però no aconseguia superar a Ortega. En la següent ocasió arribava un gol de molt mala fortuna pel conjunt voltreganès. Natalia Corrales penjava una bola des de gairebé mitja pista i entre Leticia Corrales i Marta Mompart acabaven enviant una bola enverinada a Laia Vives que després de rebotar-li a l’espatlla acabava entrant al fons de la xarxa sense que la portera ho pogués evitar i el 2 a 3 es situava a l’electrònic.

El Vilanova es creixia per moments i els 9 minuts que quedaven fins al descans es feien complicats amb el suport incondicional d’un pavelló molt ple i insistent. Laia Vives havia d’intervenir en un bon contraatac vilanoví impedint que Leticia Corrales pogués rematar al fons de la xarxa. El Vilanova però acabava trobant la recompensa a la seva insistència. Al minut 13, Pia Sarmiento i Leticia Corrales executaven una jugada assajada en una falta. Corrales treia la falta i ràpidament es situava al centre de l’àrea perquè Sarmiento li fes una assistència un xic elevada que Corrales caçava de primeres i enviava al fons de la xarxa fent botar abans la bola dins l’àrea. El 3 a 3 feia que el partit recomencés i el pavelló de les Casernes empenyia encara més fent molt de soroll i molta pressió al joc voltreganès.

Els minuts seguien amb moltes imprecisions per part dels dos conjunts i cap dels dos era capaç de donar la cara tant com voldria. Faltaven dos minuts i mig pel final i Maria Ferrón recuperava una bola a la seva pista i feia una ràpida assistència a Carla Giudici que s’internava a l’àrea i clavava la bola al fons de la xarxa demostrant que la pressió ambiental no les afectava i que encara tenien molt a dir al partit. Amb el 3 a 4 a l’electrònic es va arribar al descans.

A la segona meitat sortia Sílvia Romero per poder donar aire al conjunt voltreganès. Les coses anaven bé i al minut 23, Laia Vives aturava una ocasió vilanovina i el seu refús servia per llançar el contraatac de Motxa Barceló i Carla Giudici. La gironina acabava assistint a Giudici que definia enviant la bola a l’escaire i posant el 3 a 5 al marcador.

Només un minut més tard però, Anna Romero cometia una falta a Pia Sarmiento quan aquesta li havia robat la bola i podia marxar cap a la porteria contrària. L’àrbitre castigava l’acció amb falta directa demostrant una falta de criteri, ja que en accions anteriors similars favorables al Voltregà podia haver xiulat el mateix càstig però llavors l’havia obviat. Leticia Corrales aguantava fins al darrer moment i Laia Vives aturava el tret. Només un minut més tard però la seva germana, Natàlia Corrales, passava rere la porteria de Laia Vives i quan tornava a trobar angle de xut deixava anar un tret a l’escaire que retallava diferències i donava emoció al matx.

El Voltregà es desdibuixava per moments i la forta pressió a tota pista del Vilanova asfixiava la sortida de bola voltreganesa. Les jugadores patien cada cop més però per sort, sota pals Laia Vives tornava a quallar un partit excepcional tot i haver encaixat 4 gols. Els 15 minuts finals van ser d’un patiment extrem i sense que el Voltregà aconseguís arribar amb facilitat a la porteria contrària rebent una pressió continua de les vilanovines. Una ocasió molt clara que Laia Vives va salvar sobre la línia i un pal de Pia Sarmiento van posar el punt i final al partit donant la victòria a les voltreganeses.

Una victòria clau que deixava els dos conjunts empatats a 58 punts a la classificació.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló (1), Anna Romero (1), Marta Mompart i Carla Giudici (3) – cinc inicial-; Carla Dorca, Maria Ferrón i Sílvia Romero.

Gols: 0-1, Anna Romero, min 3; 0-2, Motxa Barceló, min 4; 1-2, Clàudia Miret, min 8; 1-3, Carla Giudici, min 9; 2-3, Marta Mompart (p.p), min 11; 3-3, Leticia Corrales, min 13; 3-4, Carla Giudici, min 18; 3-5, Carla Giudici, min 23; 4-5, Natàlia Corrales, min 25.

De moment encara no us podem oferir el video-resum del partit degut a problemes tècnics. En els propers dies esperem poder-lo posar a la vostra disposició