diumenge, 5 de maig del 2013

TRICAMPIONES!!! (actualitzat)

CAMPIONES de la Copa d'Europa 2013!
El Voltregà alça la seva tercera Copa d'Europa a Girona guanyant per 2 a 3 al conjunt local.

El conjunt voltreganès ha aconseguit alçar la seva tercera Copa d'Europa després de superar el Girona per 2 gol a 3 en un partit ajustat i en el que el Voltregà ha hagut de treballar de valent per endur-se el títol.

Les noies que dirigeix David Bou van ser superiors i tot i el patiment final van esvair els dubtes que els havien acompanyat les últimes setmanes aconseguint el títol més important. El gran plantejament tàctic del tècnic, que va sorprendre els rivals per una defensa en zona gens habitual per les blanc-i-blaves, ha estat una de les claus del triomf d'un Voltregà molt motivat i amb molt caràcter en la darrera Copa d'Europa de la capitana Carla Giudici.

La final s'havia posat de cara pel Voltregà molt aviat, ja que als 40 segons Natasha Lee ja era capaç de perforar la porteria defensada per Laia Salicrú amb un tret des de fora de l'àrea. El Voltregà dominava però el Girona inquietava en alguna pèrdua de bola perillosa del Voltregà a la seva pista. Al minut 9 arribava la resposta del Girona, amb un gol d'Adriana Gutiérrez que aprofitava un contraatac llançat per Carla Dorca que acabava amb una assistència d'Ester Nadal a l'argentina perquè marqués a boca de canó. El partit recomençava i el Voltregà seguia insistint.

Els xuts de lluny seguien inquietant el Girona i Salicrú s'havia de lluir per aturar els trets de Barceló i Lee. Al minut 20, però, no podia aturar un potent xut de Natasha Lee, que tornava a avançar el Voltregà. Abans del descans el Voltregà marcava un tercer gol però els àrbitres consideraven que Carla Giudici ho havia fet després de la botzina final. Tot i les protestes del públic, de Carla Giudici i Natasha Lee els àrbitres no el van donar com a vàlid. Amb l'1 a 2 s'arribava al descans.

La segona meitat va ser més pausada i el Voltregà, amb el marcador al seu favor, esperava les gironines amb una defensa zonal. Tot i això, en un bon contraatac, una centrada d'Anna Romero acabava rebotant en una rival i es colava a la porteria gironina. Era l'1 a 3 que permetia respirar. La resposta era immediata i Adriana Gutiérrez, amb una bona mitja volta, feia el 2 a 3 quan quedaven 13 minuts pel final. Tot i inquietar, l'encert de Laia Vives sota pals i la bona defensa voltreganesa no van permetre més gols tot i els nervis que generava l'equip gironí.

Amb la botzina final es desfermava l'eufòria i les llàgrimes afloraven. Carla Giudici aixecava el seu primer títol com a capitana i el dedicava a una afició que no va deixar mai l'equip sol i va omplir bona part de les grades del pavelló del Girona dels colors blanc-i-blau. Europa tornava a ser blanc-i-blava.

L'equip va celebrar el títol a la pista i amb un dinar. Més tard, al vespre, va rebre una recepció a l'Ajuntament de Sant Hipòlit.

Girona CH: Salicrú, Dorca, Castro, Nadal, Gutiérrez –cinc inicial–, i Ruiz.

CP Voltregà: Vives, Lee, A. Romero, Casarramona, Giudici –cinc inicial–, Barceló i Jurado.

Àrbitre: Ulderico Barbarisi i Rafalle Stripolli, bé

Gols: 0-1, Lee, min 1; 1-1, Gutiérrez, min 9; 1-2, Lee, min 20; 1-3, A. Romero, min 36; 2-3, Gutiérrez, min 37.