diumenge, 13 de març del 2011

El Voltregà atropella el Cerdanyola a domicili en un gran partit (0-5)

El Voltregà femení es va desfer sense excessius problemes del Cerdanyola a qui va endossar un 0 a 5 en un partit que es va començar a decidir als primers compassos. El partit era molt important pel Voltregà en una pista complicada però davant un rival que tot i defensar el títol de l'OK Lliga femenina ha perdut molt gas respecte la temporada passada amb la marxa de dues jugadores puntals com Mònica Piosa i Daniela Guerrero. Una lesió a la mà de Yolanda Font també restava potencial a l'equip tot i que la jugadora va disputar gairebé tots els minuts.

Després d'una sortida en tromba de les de Cerdanyola, el Voltregà va començar a generar joc i en la primera ocasió clara que va tenir, Natasha Lee feia una paret rapida amb Anna Romero i quedava sola davant Salicrú. L'asturiana del Voltregà no va fallar fent el 0 a 1 amb només 2 minuts i 12 segons. El Voltregà obria la llauna aviat i demostrava efectivitat i màxima concentració.

El partit es posava de cara amb facilitat i per si no n'hi havia prou, el segon gol només tardaria un minut i vint segons en arribar. Era en un contraatac que naixia d'una recuperació de Natasha Lee que combinava amb rapidesa amb Carla Giudici. La davantera tenia a Anna Casarramona al segon pal però veient que tothom esperava l'assistència, va decidir llançar a trencar pel pal curt de Salicrú enviant la bola a la xarxa.

El Voltregà demostrava una efectivitat màxima davant la desesperació de les vallesanes, conscients que davant un equip tant fi, no podien fer-hi res. Al minut 7, Anna Casarramona feia el 0 a 3 aprofitant una bola que li arribava d'Anna Romero des de l'interior del quadre. La manlleuenca disparava a porteria i tot i que el xut quedava esmorteït, acabava entrant mansament a la porteria de Salicrú.

El Voltregà tancava una primera meitat de videoteca. Seriós en defensa, letal en atac i amb Laia Vives sota pals en un dels millors moments de forma i demostrant un cop més que és la millor portera del món sense cap dubte. A més, se la veia molt concentrada, cridant a cada jugada a totes les jugadores donant indicacions constantment. Laia Salicrú tampoc es quedava curta, salvant al seu equip d'una golejada major. La nota negativa eren els degoters de la pista de Cerdanyola que deixaven un bassal al mig de l'atac del Cerdanyola a la primera meitat i del Voltregà en la segona. Les interrupcions per eixugar aquell tros de pista van ser constants i les caigudes, perilloses i per a tots dos equips, també.

La segona meitat començava animada. El Voltregà dominava a plaer i gairebé totes les jugades acabaven amb ocasions clares de les blanc-i-blaves però el Cerdanyola ho provava una mica més que en la primera meitat, allargant les possessions i posant a prova Laia Vives amb xuts llunyans. Al minut 29, Vanessa Daribo tenia l'ocasió més clara en una bola que anava al pal dret de la porteria de Vives. Només un minut després, Carla Giudici en una internada per la dreta de l'atac feia una penjada a Anna Casarramona que venint, sola i sense marcatge, des de darrera rematava a la xarxa tot i l'intent de Laia Salicrú d'aturar el tret. El 0 a 4 començava a coure molt a les vallesanes que endurien el seu joc contra un Voltregà que defensava d'allò més bé. El Cerdanyola buscava el gol de l'honor, però aquest no arribava.

El partit estava vist per sentència però el Voltregà seguia intentant-ho amb força. Faltaven cinc minuts pel final quan Motxa Barceló aconseguia fer el 0 a 5 que arrodonia el marcador, aprofitant una assistència de Natasha Lee sortint al contraatac. La gironina però no arribava ni a controlar la bola i disparava directament a porteria, en un gest complex i ràpid, sorprenent encara més a Salicrú, que no sabia ni per on li havia passat la bola.

Quan només restaven tres minuts, Yolanda Font posava la nota negra al partit. Primer cometent un inútil penal sobre Natasha Lee i no contenta amb això, protestava airosament davant l'àrbitre i agredia l'asturiana del Voltregà amb un cop d'estic a la mà des del darrera que li costava la targeta blava (que hauria d'haver sigut vermella per trobar-se el joc aturat i ser una clara agressió). Font va marxar del lloc dels fets amb Natasha Lee recargolant-se al terra del cop d'estic i sense disculpar-se ni mostrar cap mena de penediment.

Una actitud lamentable que no feia més que evidenciar el que costa digerir un 0 a 5 davant un equip potent, complert i eficaç com el Voltregà. Els darrers instants de partit van tenir a Laia Vives com a gran protagonista amb aturades espectaculars i de molt mèrit tornant a deixar un rosco a la seva porteria, el segon consecutiu després del 4 a 0 amb el Vilanova de la setmana passada. La portera de Santa Coloma va demostrar que pot contra tot i més amb el Cerdanyola abocat buscant el gol de l'honor i amb el Voltregà sense la mateixa tensió defensiva que als primers minuts de partit.

El conjunt blanc-i-blau segueix líder amb cinc punts de diferència sobre el segon classificat, el Biesca Gijón.

Maheco Cerdanyola CH: Laia Salicrú, Vanessa Daribo, Anna Espriu, Yolanda Font, Adriana Gutiérrez -cinc inicial-; i Laia Ruiz.

CP Voltregà: Laia Vives, Anna Casarramona, Natasha Lee, Anna Romero, Carla Giudici -cinc inicial-, Motxa Barceló i Maria Ferron.

Gols: 0-1, Natasha Lee, min 3; 0-2, Carla Giudici, min 4; 0-3, Anna Casarramona, min 7; 0-4, Anna Casarramona, min 30; 0-5, Motxa Barceló, min 35.