dimecres, 3 de setembre del 2008

La selecció espanyola amb les cinc voltreganeses ja és a Akita

Una autèntica odissea va ser el que van haver de viure els integrants de la selecció espanyola femenina d’hoquei patins abans d’arribar al Japó, on a partir de diumenge han de començar a disputar el Mundial. El combinat, que entrena Joan Solé i que compta amb cinc jugadores del Voltregà, va sortir de Barcelona dilluns al matí, però no va poder dormir a l’allotjament definitiu fins al dimecres a la tarda (hora del Japó) i amb només tres maletes del seu equipatge.

Per Carla Giudici, però, el suplici començava abans. En el darrer entrenament el passat divendres, Giudici patia un fort cop de cap i es fracturava el septe nasal. En un primer moment la lesió semblava greu, però al final no va requerir intervenció quirúrgica i Giudici jugarà amb protecció facial.

Dilluns al matí van seguir els problemes i la boira que envoltava l’aeroport Charles de Gaulle de París va fer retardar la sortida de Barcelona. A l’arribada a París, l’expedició havia perdut l’enllaç cap a Tòquio i va haver d’esperar-se cinc hores perquè els trobessin un altre vol. Amb molt de retard el combinat sortia cap al Japó afegint una escala més al seu recorregut. Després de 12 hores de vol, l’equip arribava al Japó acompanyat de només tres maletes.

L’odissea continuava. Canviaven de vol en uns minuts i posaven rumb a l’aeroport de Narita. A l’arribada els esperava una hora en bus fins a Tòquio, on van fer nit seguint sense maletes i amb la mateixa roba amb què havien sortit un dia abans de Barcelona. Dimecres al matí l’expedició va agafar encara un quart vol fins a Akita, seu del Mundial, on van instal·lar-se definitivament.

“Ens han assegurat que les maletes arribaran entre aquest dijous i divendres”, assegurava Giudici des del Japó. Precisament la vigatana espera amb anhel l’equipatge per poder provar la careta o el casc amb què s’haurà de protegir el nas. “Encara no he pogut provar cap de les dues coses. Està juntament amb el material que encara no ens ha arribat. Haurem d’esperar per poder-ho provar”, explica Giudici. Aquest dijous començaven a recuperar part de l’equipatge.

Juntament amb Giudici, el Voltregà hi aporta quatre jugadores més: la santhipolitenca
Anna Romero, la colomenca Laia Vives i les gironines Carla Dorca i Motxa Barceló. “Estem molt contentes de ser cinc a la selecció perquè significa que s’ha fet una bona temporada, i que es un equip on totes les jugadores som importants. Si no fos així, l’any no hagués anat com va anar”, argumentava Giudici.

L’equip està a l’espera de rebre tot el material i poder provar la pista Sport Court, que porten provant a Vic des de fa dos mesos, al Japó, ja que depenent de la superfície sobre la que es munta es comporta diferent. “Esperem que sigui semblant a la de Vic i d’aquesta manera tot el que hem entrenat per adaptar-nos ens serveixi”.

L’equip és clar favorit i es troba dins el grup B juntament amb Estats Units, contra qui debutaran diumenge, i Sud-àfrica. El rival a batre serà l’actual campió: Xile.