diumenge, 5 d’octubre del 2008

La selecció espanyola debuta amb una clara victòria (13-1) davant l'Índia al Mundial de Japó

La selecció espanyola va aconseguir la primera victòria davant de la India al Mundial que es disputa a Akita (Japó) des d'aquest diumenge. Les noies de Joan Solé van aconseguir una àmplia victòria per 13 a 1 davant un rival sense cap mena de solidesa com és la selecció india.

Les voltreganeses van tenir-hi un bon protagonisme amb 4 d'elles al cinc inicial que el formaven Laia Vives a la porteria i Natasha Lee, Cristina Barceló, Anna Romero i Carla Giudici a la pista. Giudici finalment jugarà el mundial amb un casc com a protecció pel seu nas tal i com ja es va veure davant l'Índia.

La selecció asiàtica va sortir amb moltes precaucions i conscient de la diferència abismal de qualitat. Això va fer que la selecció espanyola s'hagués de prendre amb molta calma l'atac i hagués d'esperar que passessin els minuts per no caure en el parany indià. Al minut 4 però va arribar el primer gol. Anna Romero rematava una jugada col·lectiva al fons de la xarxa i s'estrenava amb la selecció espanyola en el seu primer partit. Un debut excel·lent que ampliava amb un segon gol 30 segons més tard caçant una bola a mitja altura, una jugada clàssica de la voltreganesa.

Índia mantenia la seva rocosa defensa en quadre i aprofitant les ocasions que disposaven al contraatac però topant-se amb una forta defensa i la portera Laia Vives. Kaur Gurpreet ha sigut qui ha disposat de les millors però Vives ha impedit que es convertissin en gol. Al minut 9 han seguit els gols. Carla Giudici demostrava que no ha perdut l'olfacte golejador tot i els problemes nasals i marcava el 3 a 0 amb un lleuger toc dins l'àrea. A partir d'aquí el partit va passar a tenir un únic i clar dominador.

Marta Soler amb un gol (que torna al Biesca Gijón per disputar la propera temporada), Motxa Barceló (totalment recuperada de la lesió al lligament interior que va patir a la Copa d'Europa) amb dos gols, Paula Torner amb dos gols més i un darrer gol de Maria Majó abans del descans posaven un clar i contundent 9 a 0 a l'electrònic.

A la segona meitat la tònica seguia igual. Maria Majó marcava el 10 a 0 i poc més tard arribava el gol de l'honor, obra de Yasdeep ja amb Laia Salicrú a la porteria. Al minut 34 arribava el tercer gol de Majó i Natasha Lee i Carla Giudici a l'últim minut acabaven posant el 13 a 1 al marcador. Aquest partit també servia a la jove Carla Dorca per debutar amb el combinat espanyol.

El proper partit serà aquest dimarts contra Estats Units a les 3 del migdia a Japó, les 8 del matí a Catalunya. Espanya finalment figura al grup B després de la renúncia a participar-hi de Brasil a última hora i que va obligar al CIRH a refer el calendari dissabte passat.