dilluns, 21 de novembre del 2011

Inici amb victòria i marge de millora. Voltregà, 4 - Sant Cugat, 0

El Voltregà femení va debutar amb victòria a la temporada 2011-12 a l'OK Lliga femenina. El conjunt de David Bou es va imposar per 4 gols a 0 davant el Sant Cugat en un bon partit però on encara es va posar de manifest la falta de ritme i les carències defensives de l'equip. Tot i això, amb dos gols a cada meitat i amb una Laia Vives a un altíssim nivell, el Voltregà va superar el primer examen de la lliga.

El Voltregà va demostrar aviat que volia posar-se per davant i així evitar sorpreses. Anna Casarramona enviava la bola al pal al minut 6 i pocs segons després Carla Giudici forçava un penal quan entrava a l'àrea i Anna Espriu desviava la bola amb el patí. Natasha Lee era l'encarregada de llançar-lo i no fallava amb un tret ajustat al pal esquerre de la portera. Era el gol que obri la llauna i facilitava les coses al Voltregà.

Amb el pas dels minuts, el Sant Cugat també disposava de bones ocasions però topava una vegada i una altra amb Laia Vives, que va tornar a mostrar tot el repertori d'aturades i que va tenir molta més feina del que el marcador semblaria indicar. A la defensa és on el Voltregà va mostrar més llacunes, amb forces intents estèrils de frenar els atacs del Sant Cugat, obligat a cometre més faltes del compte. Així, al minut 12, les de David Bou ja portaven 6 faltes per només dues del Sant Cugat.

Carla Giudici és qui va buscar amb més insistència el gol amb unes quantes ocasions clares a l'equador del primer temps. No hi havia manera i això feia ofuscar encara més la davantera voltreganesa, que no va trobar el gol en els 40 minuts. En una d'aquestes ocasions, Giudici enviava un potent xut que impactava fora de la protecció de la portera, Mercè Ribes, que havia de ser atesa i finalment substituïda (tal com marca el reglament al punt 3.1 de l'article 16) perquè havia sigut atesa. Així, el partit es reemprenia amb la portera suplent, Núria Martínez, en pista i amb les jugadores santcugatenques abocada en tasques defensives. Tot i les ràpides combinacions del Voltregà, era complicat trobar una ocasió clara. Tot i això Anna Casarramona era a punt de superar Martínez en una bola que s'acabava estavellant al pal. Aviat Mercè Ribes tornava a la pista.

Tres minuts després, i quan feia molt poc que era a la pista, Motxa Barceló recuperava una bola a una de les cantonades del seu propi camp i després de creuar tota la pista a gran velocitat, enviava un tret potent però col·locat a l'escaire de la porteria del Sant Cugat. Era un golàs que posava el 2 a 0 al marcador i donava tranquilitat abans del descans. Abans del descans, Natasha Lee disposava de dues bones ocasions.  La primera tornava a anar al pal, el tercer del partit, i en la segona rebia una empenta dins l'àrea que l'àrbitre no va considerar penal. Amb el 2 a 0 es va arribar al descans.

La segona meitat, amb el Voltregà amb 7 faltes i el Sant Cugat amb 4, començava amb un nou pal, el quart, d'Anna Romero. S'havien disputat set minuts de la segona meitat quan de nou Motxa Barceló i Natasha Lee recuperaven una bola i llançaven el contraatac que deixava Anna Romero sola davant la portera. Amb una bona finta d'esquerra a dreta, Romero superava Ribes i enviava la bola a la xarxa. Era el 3 a 0 que deixava el partit molt encaminat.

Quan faltaven nou minuts pel final, Bou posava experiència i serenitat a la pista fent entrar Maria Ferrón. Tot i això, es passava per minuts d'excessiu descontrol, amb el Voltregà permetent perillosos contraatacs al Sant Cugat i David Bou demanava temps mort per reordenar l'equip. Les instruccions tenien efecte i el Voltregà tornava a jugar millor. Quedaven cinc minuts pel final quan arribava el quart i últim gol. Maria Ferrón llançava el contraatac recollint un refús de Laia Vives i feia una assistència a Motxa Barceló que entrant per la dreta de l'atac afusellava la porteria del Sant Cugat amb un tret al pal llarg. Sílvia Jurado també tenia minuts al tram final, que ja no canviava res. El Voltregà va aguantar els darrers 10 minuts amb nou faltes al marcador, sense concedir la falta directa de la desena.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Anna Casarramona, Carla Giudici, Anna Romero –cinc inicial–, Motxa Barceló, Maria Ferrón i Sílvia Jurado.

Sant Cugat: Mercè Ribes, Maria Rosa Tamburini, Blanca Soldevila, Anna Espriu, Judit Navarro –cinc inicial–, Núria Martínez (portera suplent), Laura de los Santos, Elisenda Gassó i Carmina Tamburini.

Àrbitre: Ivan González. Sense targetes blaves ni vermelles.

Gols: 1-0, Natasha Lee (p.), min 7; 2-0, Motxa Barceló, min 16; 3-0, Anna Romero, min 27; 4-0, Motxa Barceló, min 35.