dissabte, 12 de febrer del 2011

El Voltregà passa a la final de la Copa de la Reina superant per 0 gols a 7 al Biesca Gijón

Victòria descomunal del Voltregà a la pista del rival més directe. El conjunt de David Bou va superar per 0 gols a 7 al Biesca Gijón en les semifinals de la Copa de la Reina que es disputa a Gijón. Després d'un 0 a 1 a la primera meitat amb un gol de l'exjugadora del Biesca, Natasha Lee; la segona meitat va ser gairebé un bany del Voltregà que quan va aconseguir el 0 a 2, també amb un gol de Lee, va fer que el Biesca Gijón obrís més les seves línies i permetés al Voltregà arribar amb molta més claredat.

El partit, tot i això, quedarà per la història amb un equip blanc-i-blau practicant un hoquei brillant, amb molta fluïdesa i amb una lliçó magistral de com fer un bon contraatac (4 dels 7 gols ho van ser). L’equip, a més, es va saber sobreposar a les adversitats de la lesió d’Anna Casarramona, la gran nota negativa del partit.

Totes les jugadores voltreganeses van brillar a la pista mostrant una gran concentració durant els 40 minuts de joc. Menció a part per Laia Vives. La portera voltreganesa va culminar una actuació colossal mostrant tot el repertori d'aturades. Un rosco davant el Gijón i en unes semifinals de la Copa de la Reina. Una fita a l'abast de molt poques porteres i pocs equips.

La primera meitat va començar amb gran tensió. Els dos equips eren conscients del que hi havia en joc i les accions arribaven amb comptagotes davant un pavelló Mata Jove de Gijón ple a vessar. En una de les primeres ocasions del Voltregà, Natasha Lee feia una internada a l'àrea i deixava anar una centrada-xut creuada que tocava en Christina Klein i acabava introduint-se al fons de la xarxa.

Això donava ales al Voltregà tot i que es mantenia el frec a frec amb ocasions a ambdues bandes però cap de clara. Laia Vives començava el seu recital d’aturades, sobretot a les ocasions de Luchi Agudo i Marta Soler. La gran defensa voltreganesa, amb totes les jugadores molt concentrades, aconseguien avortar qualsevol intent de les asturianes d’entrar a l’àrea.

Les coses es van alterar al minut 12 quan Natasha Lee llançava un contraatac amb Anna Casarramona. La manlleuenca encarava Barbara Garcia a la frontal de l’àrea i després de superar-la amb un retall, ensopegava amb el patí que l’asturiana havia deixat a propòsit. La mala fortuna va fer que Casarramona caigués directament sobre la seva espatlla dret i se la dislocava. Després de tornar-la a col·locar a lloc, Casarramona era substituïda per Anna Romero.

Els vuit minuts restants van passar sense pena ni glòria. Sense un clar dominador i amb més protagonisme de les defenses que dels atacs, cap dels dos equips aconseguia crear ocasions clares de gol mentre els àrbitres no sabien frenar el joc subterrani, cada cop més freqüent a mida que pujava la tensió. Amb l’únic gol de Natasha Lee a l’electrònic es va arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un Biesca Gijón ambiciós, anant a buscar el Voltregà molt amunt i pressionant-lo. Mentrestant les voltreganeses aprofitaven això per sortir amb molt de perill al contraatac. Després d’unes quantes brillants aturades de Laia Vives, Natasha Lee robava la bola a Marta Soler en una de les cantonades de la pista voltreganesa i sortia al contraatac en un clar 3 contra 2 pel Voltregà. L’asturiana del Voltregà veient la defensa flotant de les jugadores del Biesca, enviava un xut potentíssim a l’escaire de la porteria de Klein, que poc podia fer per evitar el gol.

El públic que omplia el pavelló Mata Jove de Gijón va callar per complert i per moments només es feien notar la desena de seguidors voltreganesos que animaven a peu de pista sense parar. La capitana del Voltregà entrava a la pista just després del gol per oxigenar l’equip i aportar solidesa a la defensa en un moment crucial de partit, amb el Biesca Gijón llançat descaradament a l’atac.

Cinc minuts després, el Voltregà arribava a les deu faltes i Luchi Agudo tenia una oportunitat clau per tornar a posar el conjunt asturià dins el partit. L’argentina del Biesca s’acostava a la porteria de Vives en el llançament i enviava la bola al travesser. Un minut després, les blanc-i-blaves començaven a matar el partit. Carla Giudici robava la bola en defensa, sortia al contraatac en superioritat i definia davant Agudo i Klein amb un tret creuat i molt ajustat al pal. Era el 0 a 3 que començava a deixar el partit sentenciat quan faltaven set minuts pel final.

Per si no n’hi havia prou, un minut després el Biesca arribava a les deu faltes d’equip i concedia una oportunitat al Voltregà de fer el quart i deixar el partit decidit. Natasha Lee no fallava i enviava la bola al fons de la porteria després de picar al pal completant el seu hat trick particular i posant el 0 a 4 a l’electrònic.

El festival golejador però encara no havia acabat i quan faltaven tres minuts pel final, Carla Giudici robava la bola a Sílvia Cadrecha i sortia sola al contraatac. La davantera voltreganesa definia a la perfecció després d’aguantar i driblar la sortida de Christina Klein. L’ambició del Voltregà no tenia límits i tot i el 0 a 5 encara pensava en més gols.

Era en aquest moment, amb tres minuts restants de partit, quan David Bou decidia pensar ja en la final i feia entrar Laia Jiménez donant descans a Carla Giudici. Per culpa de la lesió de Casarramona, el Voltregà havia quedat amb només un canvi de l’equip habitual i Giudici no havia pogut descansar ni un minut igual que Natasha Lee.

Laia Jiménez va fer la feina ràpid. La primera bola que va tocar va anar directament a la xarxa. I com no, va tornar a ser de contraatac. Motxa Barceló l’havia llançat amb rapidesa i havia fet una bona assistència a Jiménez que sola davant Klein rematava a la xarxa. El partit es convertia en una golejada històrica i sis gols ja brillaven al compte voltreganès. Després del gol, Bou aprofitava per donar el merescut descans a Natasha Lee fent entrar Sílvia Jurado per disputar els darrers dos minuts i mig.

El 0 a 7 definitiu arribaria al darrer minut de joc quan el Biesca Gijón, fruit de la impotència i també de voler robar boles de forma desesperada, arribava a les 15 faltes d’equip i concedia una nova falta directa que Motxa Barceló no perdonava, definint per sota del cos de Klein.

Les asturianes no van trobar el camí del gol davant una Laia Vives en estat de gràcia i una defensa amb les idees molt clares i amb una gran execució de moviments i ajudes.

Ara les voltreganeses s’enfrontaran a  l’Arenys de Munt a la gran final aquest diumenge a partir de 2/4 d’1 del migdia. El conjunt del Maresme va superar al Vilanova en les semifinals per 3 gols a 2. Les d’Arenys van situar el 3 a 0 ja al primer temps però van haver de patir al final en una reacció del Vilanova, amb dos gols en dos minuts, que les van tornar a posar de ple dins el partit. La bona actuació de Vicky Rodríguez sota pals però va impedir que el conjunt vilanoví pogués empatar.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Luchi Agudo, Barbara Garcia, Sílvia Cadrecha –cinc inicial-; i Sara González.

CP Voltregà: Laia Vives, Motxa Barceló, Natasha Lee, Anna Casarramona, Carla Giudici –cinc inicial-; Anna Romero, Maria Ferron, Laia Jiménez i Sílvia Jurado.

Gols: 0-1, Natasha Lee, min 6; 0-2, Natasha Lee, min 28; 0-3, Carla Giudici, min 34; 0-4, Natasha Lee (f.d.), min 35; 0-5, Carla Giudici, min 37; 0-6, Laia Jiménez, min 38; 0-7, Motxa Barceló (f.d.), min 40.