dissabte, 19 de juny del 2010

Les jugadores del Voltregà claus a la Golden Cup de Blanes amb la selecció catalana

Les sis jugadores voltreganeses convocades amb la selecció catalana d'hoquei patins estan tenint un paper clau a la Golden Cup de Blanes durant aquest cap de setmana. El combinat dirigit per Josep Maria Barberà s'ha plantat per mèrits a la final on s'hauria d'enfrontar a França demà però la coincidència de l'horari previst amb la última jornada de la OK Lliga, que es juga en horari unificat aquest diumenge a les 12 del migdia, ha fet renunciar a Catalunya a jugar la final, que disputaran França i Xile.


Laia Vives, Motxa Barceló, Anna Romero, Marta Mompart, Anna Casarramona i Carla Giudici han tingut un paper clau, com ja es veia a venir, en els 3 partits que han conduït a la selecció catalana fins a una final que no acabaran jugant. A la primera fase, de grups, el Voltregà s'havia d'enfrontar a la selecció de França i a la selecció d'Argentina.

Catalunya, 3 - França, 2

Divendres, davant França, les catalanes van guanyar per 3 gols a 2 a França. El partit va ser molt igualat però Catalunya va ser qui va manar a l'electrònic. La selecció catalana es va avançar al marcador al minut 5 quan Anna Romero obria la llauna culminant un contraatac. No va ser fins al minut 17 quan Marta Mompart va robar la bola i va sortir directe a la porteria contraria fent el 2 a 0 superant a la portera francesa Agnes Ferret. A la segona meitat però Sandra Drouhet va reduïr diferències quan només s'havien jugat dos minuts. Amb el 2 a 1 a l'electrònic, Maria Díez (Igualada) i Paula Torner (Sant Cugat) enviaven dues boles al pal que haurien pogut ampliar les diferències però Drouhet aconseguia empatar al minut 29. Un minut després però Motxa Barceló aconseguia el gol de la victòria marcant des del punt de penal.

Catalunya: Laia Vives, Motxa Barceló (1), Anna Romero (1), Paula Torner, Carla Giudici -cinc inicial- Anna Casarramona, Berta Tarrida, Maria Díez i Marta Mompart (1).

França: Agnes Ferret, Vanessa Daribo, Sandra Drouhet (2), Adeline Leborgne, Emilie Couderc -cinc inicial- Solène Voltzenlugel.

Gols: 1-0, Anna Romero, min 5; 2-0, Marta Mompart, min 17; 2-1, Sandra Drouhet, min 22; 2-2, Sandra Drouhet, min 29; 3-2, Motxa Barceló (p.), min 30.

Catalunya, 4 - Argentina, 2

En la jornada d'avui, dissabte, la selecció catalana ha aconseguit la victòria davant Argentina per 4 gols a 2 aconseguint així el primer lloc del grup. Motxa Barceló ha sigut qui ha obert el marcador al minut 8 però Daiana Silva empatava tres minuts després per Argentina. Abans del descans però Berta Tarrida (Vilanova) feia el 2 a 1 que tornava a posar per davant a les catalanes. A la represa, Carla Giudici marcava el 3 a 1 quan es portaven 3 minuts disputats. La reacció argentina però ha tornat a ser ràpida i Salomé Rodríguez marcava un minut després. A un minut del final i amb Argentina apretant per buscar el gol de l'empat, Carla Giudici ha aconseguit el 4 a 2 que assegurava el triomf i que alhora deixava fora a Argentina de les semifinals, ja que per diferència de gols era França qui passava (França i Argentina havien empatat a 2 en el seu partit).

Catalunya: Caterina Ortega, Motxa Barceló (1), Anna Casarramona, Maria Díez, Carla Giudici (2) -cinc inicial- Marta Mompart, Berta Tarrida (1), Paula Torner i Anna Romero.

Argentina: María José Gioja, Lorena Rodríguez, Daiana Silva (1), Florencia Cabrera, Ana María Gómez -cinc inicial- Salomé Rodríguez (1), Pía Sarmiento, Daiana Gordillo i Verónica Diéguez.

Gols: 1-0, Motxa Barceló, min 8; 1-1, Daiana Silva, min 11; 2-1, Berta Tarrida, min 17; 3-1, Carla Giudici, min 23; 3-2, Salomé Rodríguez, min 24; 4-2, Carla Giudici, min 39.

Semifinals. Catalunya, 5 - Xile, 2

Aquest dissabte a la tarda, la selecció catalana ja ha disputat el partit de semifinals davant de Xile. Les catalanes han aconseguit la victòria per 5 gols a 2 en un partit dur i treballat que els ha portat a la final, on s'haurien d'enfrontar de nou a França, que ha superat per 4 a 5 a la dura selecció d'Alemanya però hi han renunciat per la coincidència amb la última jornada de la OK Lliga femenina. Davant Xile, Catalunya ha sigut superior imposant el seu bon joc des del primer minut i fruït d'això, Carla Giudici ha obert el marcador al minut 6. La xilena Fernanda Urrea però ha aconseguit l'empat al minut 14 de partit però la manlleuenca Anna Casarramona marcava el 2 a 1 abans del descans. A la segona meitat Catalunya ha sortit motivada i de nou Casarramona feia el 3 a 1 quan s'havien disputat dos minuts. Maria Díez cinc minuts després feia el 4 a 1 que començava a deixar l'eliminatòria sentenciada. A dos minuts del final, la capitana xilena Fernanda Urrea retallava distàncies de falta directa fent el 4 a 2 però Motxa Barceló no desaprofitava la falta directa per Catalunya un minut després fent el 5 a 2 final.

Catalunya: Laia Vives, Anna Romero, Paula Torner, Motxa Barceló (1), Carla Giudici (1) -cinc inicial- Marta Mompart, Maria Díez (1), Berta Tarrida, Anna Casarramona (2).

Xile: Mayna González, Alexa Tapia, Roberta Urrea, Francisca Puertas, Fernanda Urrea (2) -cinc inicial- Francisca Donoso, Beatriz Gaete.

Gols: 1-0, Carla Giudici, min 6; 1-1, Fernanda Urrea, min 14; 2-1, Anna Casarramona, min 17; 3-1, Anna Casarramona, min 22; 4-1, Maria Díez, min 27; 4-2, Fernanda Urrea (f.d.), min 38; 5-2, Motxa Barceló (f.d.), min 39.

Fotos: Albert Camps / EL 9 ESPORTIU