diumenge, 6 de juny del 2010

El Voltregà perd a Vilanova (5 a 3) i ja no té marge d'error (actualitzat)

El Voltregà va caure derrotat a la pista d'un dels rivals directes com el Vilanova per un dur 5 a 3. Les noies de Pep Maydeu es van trobar al davant a un Vilanova ambiciós i que va saber portar el timó del partit. Sense la bola i cometent petites errades -però claus en el desenllaç del partit- en defensa les voltreganeses van permetre que el Vilanova s'anés fent amo i senyor del partit cada cop més. Del 2 a 2 del descans es va passar al 5 a 2 sense que el Voltregà sabés reaccionar. El 3 a 2 i sobretot el 4 a 2 van matar la moral al conjunt voltreganès.

El marcador, molt dolent, deixava la classificació per a la Copa d'Europa de l'any vinent molt complicada ja que es creia que només hi accedien els dos primers de la classificació, a més del Biesca Gijón, que ja hi està classificat com a vigent campió. Però en una conversa amb el comité de competició de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP) aquesta setmana, Pitu Ribas explicava que haurien de ser 4 els equips que hi participessin ja que el Biesca no resta participants com a campió. Per tant, el Voltregà no pot cometre més errors si vol seguir aspirant a jugar l'any vinent la Copa d'Europa i ha d'aprofitar que Vilanova i Arenys de Munt s'enfronten en la propera jornada.

El partit a Vilanova va tenir dues parts molt diferenciades. A la primera meitat, Voltregà i Vilanova es van tractar de tu a tu en un partit vistós, ràpid i amb bones jugades per a totes dues bandes. Tot i que l'àrbitre ja va obviar un clar penal als primers minuts de joc, el Voltregà va aconseguir obrir el marcador amb un gol de Motxa Barceló culminant un contraatac amb un xut creuat a l'esquerra de Caterina Ortega. El Voltregà s'avançava però l'avantatge no li duraria res. No havien passat ni 30 segons quan Pia Sarmiento feia una bona assistència a Ester Nadal, que des de dins de l'àrea rematava la bola a l'escaire de la porteria de Laia Vives. El conjunt voltreganès va aconseguir tornar-se a posar per davant amb un xut de Carla Giudici. Abans del descans però Pia Sarmiento en una jugada personal des de la seva àrea superava a Laia Vives i situava l'empat a 2 amb el que s'arribaria al descans.

La segona meitat va ser un despropòsit i un cúmul de mals moments pel Voltregà. S'havien jugat quatre minuts quan Ester Nadal marcava de nou rematant una bola que havia refusat amunt Laia Vives. La bola semblava estar massa alta quan Nadal la va impactar i d'això es van queixar ostensiblement les jugadores voltreganeses però l'àrbitre no va voler saber-ne res. El 3 a 2 pujava a l'electrònic.

Quatre minuts més tard, una topada fortuita entre Natasha Lee i Carla Giudici obligava a la catalana a asseure's a la banqueta per descansar i recuperar-se. Sense Giudici l'equip ho va notar i durant uns instants va semblar perdut. Per acabar-ho d'adobar, Natasha Lee patinava i perdia una bola a mitja pista. Ester Nadal encarava sola a Laia Vives i no fallava tornant a marcar i posant el 4 a 2 al marcador. Quedaven 10 minuts per remuntar.

El Voltregà però semblava perdut i sense rumb. Tampoc hi va ajudar que al minut 33, l'àrbitre anulés un gol a Anna Casarramona que rematava amunt una bola penjada per Natasha Lee a l'àrea. La jugada era en característiques similars a la de Nadal en el 3 a 2. En aquest cas però l'àrbitre va anul·lar el gol demostrant una falta de criteri important. Tampoc va voler veure res en la següent jugada quan Anna Casarramona rebia dos cops d'estic de Pia Sarmiento i Berta Tarrida entrant a l'àrea. Una jugada que hagués pogut castigar amb penal tranquilament.

Dos minuts més tard arribava una pitjor notícia encara. Carla Dorca es guanyava la tarjeta blava frenant de manera poc ortodoxa a Pia Sarmiento i veia la targeta blava. A més, Berta Tarrida no fallava en la falta directa i convertia el 5 a 2. Només un gol de Natasha Lee va servir per maquillar el marcador ja que el Voltregà no va ser capaç de reaccionar per optar a la remuntada.

CP Vilanova: Caterina Ortega, Pia Sarmiento (1), Ester Nadal (3), Clàudia Miret, Berta Tarrida (1). També Maria Figuerola.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee (1), Anna Casarramona, Motxa Barceló (1), Carla Giudici (1). També Anna Romero i Carla Dorca.

Gols: 0-1, Motxa Barceló, min 9; 1-1, Ester Nadal, min 9; 1-2, Carla Giudici, min 16; 2-2, Pia Sarmiento, min 16; 3-2, Ester Nadal, min 24; 4-2, Ester Nadal, min 30; 5-2, Berta Tarrida (f.d.), min 35; 5-3, Natasha Lee, min 36.