dissabte, 20 de febrer del 2010

A la final! Voltregà, 4 - Biesca Gijón, 2

El Voltregà femení s'ha endut la victòria a la primera semifinal de la 5a Copa de la Reina a Vilanova i la Geltrú. El conjunt de Pep Maydeu ha superat les asturianes del Biesca Gijón per un final de 4 a 2 amb tres gols de Carla Giudici i un de Motxa Barceló.

El partit ha vingut carregat de molt bon joc i tensió a la vegada. La igualtat ha sigut la nota dominant a l'electrònic però a la pista, el Voltregà ha sigut superior i ha exhibit més arribada i més ocasions de gol. El Biesca Gijón mentrestant només arribava amb perill mitjançant Luciana Agudo, que ha sigut l'autora dels dos gols asturians, tots dos des del punt de falta directa. La gran actuació de Laia Vives i Christina Klein sota els pals de les dues porteries ha sigut molt destacat però la decisió, efectivitat i tècnica de Carla Giudici han sigut la clau.

El partit començava animat i quan només es portaven dos minuts de joc, el Biesca Gijón disposava del primer penal del partit. Luciana Agudo però no podia superar Laia Vives, molt encertada durant els 40 minuts. Després d'uns minuts d'incertesa, el Voltregà donava el primer cop d'efecte i Carla Giudici avançava a les blanc-i-blaves amb un tret des de mitja distància.

El domini voltreganès seguia a la pista, que arribava amb més claredat. Al minut 12, Barbara García cometia una falta dura que li costava la targeta blava i donva una ocasió clara al Voltregà. La falta directa la llançava Carla Giudici però no aconseguia superar Klein. La superioritat numèrica del Voltregà durant els següents dos minuts no servia per ampliar diferències tot i les clares ocasions però que Klein acabava aturant.

El primer temps mort de partit arribava al minut 14. Un descans que servia per oxigenar l'equip fent entrar Anna Romero a la pista. El Biesca era conscient que necessitava un gol abans del descans per no defallir anímicament i el buscava amb insistència. Al minut 17, una ocasió molt clara de Luchi l'aturava de forma decisiva Vives i seguia la victòria per la mínima del Voltregà fins al descans.

A la represa, el Biesca Gijón patia un inconvenient quan només s'havia jugat un minut i mig. Marta Soler havia de ser substituïda per un fort cop. Però tot i això, l'equip asturià havia sortit decidit a empatar i Luciana Agudo feia lluir a Laia Vives en una primera ocasió i enviava una bola al pal només dos minuts després.

El matx pujava de to i el Voltregà s'havia carregat ràpid de faltes. Al minut 32, les voltreganeses cometien la novena falta i es veien obligades a aguantar. El Biesca en portava 6. Però era llavors quan arribava el millor moment de joc voltreganès. Durant pràcticament 7 minuts, el domini era insultant, tancant al Biesca a la seva pista i creant grans jugades i ocasions. Christina Klein però seguia sent la protagonista aturant-ho tot.

Després d'una ocasió claríssima d'Anna Casarramona arribava la desena falta voltreganesa al minut 35. Luciana Agudo disposava d'una falta directa per acumulació i no perdonava marcant el gol de l'empat. La reacció voltreganesa però era immediata i Carla Giudici feia gala de tota la seva habilitat i rapidesa per fer el 2 a 1. La jugada arribava després d'una falta que el Voltregà treia molt ràpidament i amb el Biesca descol·locat. Carla Dorca no podia aprofitar la ocasió perquè li tapaven el tret però Giudici aprofitava que la bola havia quedat morta i venint des de darrera, sorprenia a tothom enviant la bola al fons de la xarxa. Era un cop d'autoritat important que deixava el Biesca tocat moralment.

Els àrbitres però també van tenir protagonisme i és que amb el Biesca pressionant al màxim demostraven una falta de criteri important i castigaven al Voltregà amb 3 faltes favorables al Biesca que carregaven de nou el marcador de faltes acumulatives deixant-lo de nou en 4 faltes en escassament 3 minuts. No obstant, el joc dur i al límit del Biesca, igual que el del Voltregà, no era castigat amb les corresponents faltes acumulatives. El Voltregà però seguia dominant i Bárbara Garcia tornava a cometre una falta duríssima que li costava una altra targeta blava i donava una falta directa al Voltregà. Natasha Lee però no podia superar Klein, que aturava el tret amb l'espatlla.

Només un minut més tard arribava una altra situació clau. El Voltregà aguantava la bola i domionava la possessió i això feia que els àrbitres advertissin del passiu. Giudici no aconseguia disparar a porteria i s'acabava castigant amb una falta, la cinquena voltreganesa dins el segon cicle. Això donava la ocasió al Biesca que convertia el 2 a 2 amb el gol de Luciana Agudo des del punt de falta directa.

Però només 25 segons després, Motxa Barceló penjava la bola amb un tret exterior des de la dreta de l'atac voltreganès i Carla Giudici rematava la bola dins l'àrea asturiana fent el 3 a 2 que deixava el partit pràcticament vist per sentència. Només calia aguantar.

Tot i això, en el minut i mig que quedava, el Voltregà disposava de dues faltes directes. La primera arribava a 20 segons del final després d'una falta colossal de Sílvia Cadrecha a Giudici que era castigada amb targeta blava. La mateixa Giudici ja no intentava ni superar a Klein i amagava el tret de la falta directa però els àrbitres castigaven l'acció amb passiu per no haver buscat el tret a porteria dins els 5 segons que exigeix el reglament. La segona ja amb només 1 segon i 3 dècimes a l'electrònic arribava després de la desena falta acumulativa del Biesca Gijón. Motxa Barceló feia un tret directe i marcava el 4 a 2 final.

El Voltregà espera ja rival per la gran final que es disputarà aquest diumenge a 2/4 d'1 del migdia. El Cerdanyola, que s'ha imposat al Vilanova per 4 gols a 5 en la segona semifinal serà el rival voltreganès.

CP Voltregà: Laia Vives, Natasha Lee, Motxa Barceló (1), Anna Casarramona, Carla Giudici (3) -cinc inicial- Anna Romero i Carla Dorca.

Biesca Gijón: Christina Klein, Marta Soler, Luciana Agudo (2), Bárbara García, Ainhoa García -cinc inicial-; Sara González, Maria Fernández i Sívila Cadrecha.

Gols: 1-0, Carla Giudici, min 8; 1-1, Luciana Agudo (f.d.), min 35; 2-1, Carla Giudici, min 36; 2-2, Luciana Agudo, min 38:03"; 3-2, Carla Giudici, min 38:28"; 4-2, Motxa Barceló (f.d.), min 39:59"