diumenge, 4 de maig del 2008

Campiones!!!

El Voltregà femení es va proclamar aquest diumenge nou campió del Campionat d'Espanya per quarta vegada consecutiva i cinquena del seu palmarès guanyant per 3 a 1 a l'Igualada en la final disputada a Burgos.

El conjunt de Raül Doblas va fer un partit complert i jugant amb molt de cap sobretot tenint en compte el desgast acumulat dels partits previs a la final. El partit començava amb molta activitat i un Igualada que volia intentar sorprendre als primers minuts, però sense sort. Les intencions igualadines, capitanejades per Marta Soler i Maria Díez, no arribaven a bon port davant una seriosa defensa blanc-i-blava i una Laia Vives que, tot i arrossegar un procés febril, responia a la perfecció sota pals.

A mida que passaven els minuts el Voltregà serenava el partit i començava a portar la iniciativa. Al minut 9, el Voltregà començava a marcar la dinàmica del partit. Carla Giudici penjava una bola des de mitja pista i Anna Romero desviava la bola just dins l'àrea per enviar-la al fons de la xarxa de la porteria de Sílvia Borras.

El primer gol desequilibrava les opcions de l'Igualada que començaven a deixar jugar més còmodes a les voltreganeses. Ocasions al contraatac i davant la porteria igualadina eren constants però no aconseguien transformar les ocasions en gol. Al minut 16, un contraatac ràpid llançat per Adeline Le Borgne era tallat amb duresa per Jordina Grau cometent penal. Carla Giudici no perdonava des del punt de penal i clavava la bola al fons de la xarxa marcant el 2 a 0.

La reacció igualadina va arribar 30 segons més tard. Una falta assajada treta des d'una cantonada de l'àrea servia perquè Maria Díez rebés la bola sola al segon pal i marqués rematant avall el 2 a 1.

El Voltregà però no s'impacientava i sabia que si seguia amb el seu bon joc, aconseguiria tornar a marcar. I no va tardar gens en arribar. Una bona jugada que comandava Giudici seguia amb una assistència a Motxa Barceló que amagant cap a dins, tornava la bola a Giudici que esperava a una banda del quadre i amb un tret col·locat marcava el tercer i definitiu gol del Voltregà.

Al segon temps, el conjunt de Raül Doblas es va dedicar a administrar el seu avantatge i no va permetre que la seva porteria corrés perill. Laia Vives aturant-ho tot a la porteria i amb la resta de jugadores molt encertades en defensa fent un marcatge especial a Maria Díez anul·laven l'atac igualadí.

Al final del partit, l'alegria es desbordaba entre les jugadores voltreganeses que celebraven el seu tercer títol de la temporada després de ja haver guanyat la Copa de la Reina i la Lliga Catalana. L'equip entrava al vestidor per celebrar el títol i rebre una dutxa de cava. Després de l'entrega de medalles, Raül Doblas va acabar a la dutxa empès per les jugadores.

Ara l'equip li queda un repte molt important: la Copa d'Europa a Mealhada del 22 al 25 de maig.