dilluns, 24 de desembre del 2007

Èxit de les segones jornades de promoció de l'hoquei femení

Aquest dissabte al vespre es va posar fi a Gijón a les II Jornades de promoció de l'hoquei patins femení i que han tingut un gran èxit. Els actes, organitzats conjuntament per l'Associació Internacional d'Hoquei Patins Femení (AIHPF) i el Biesca Gijón Hockey Club, han reunit a Gijón a les millors jugadores mundials de l'hoquei patins.
La jornada de divendres va ser intensa amb la cel·lebració del 2n congrés internacional "Mujer y hockey sobre patines", en el que es va organitzar una taula rodona per debatre sobre la futura lliga nacional espanyola femenina que es posarà en marxa la temporada 2008/09. Després de valorar-ne els pros, els contres i aclarir punts foscos, la opinió general era favorable a aquest iniciativa.

Més tard es va analitzar la presència de les dones als mitjans de comunicació esportius amb la conferència "La comunicació a l'esport femení". Després del dinar, a la tarda es va celebrar una segona conferència sota el títol "Models tàctics a l'hoquei patins" seguida de la taula rodona "Dona i esport". També es va inaugurar l'exposició fotogràfica de Ricardo García formada per una trentena d'instantànies i que repassa la bellesa de l'hoquei patins tant masculí com femení en totes les edats.

El dissabte va ser el moment per la primera assamblea de l'AIHPF. La presidenta de l'associació i alhora jugadora del Voltregà, Carla Giudici, va agafar la paraula per donar la benvinguda i exposar el moment dolç que viu l'associació amb la seva recent legalització. La vicepresidenta i jugadora de l'Igualada, Marta Soler i el coordinador de l'event, Fernando Sierra també van dirigir unes paraules.
Posteriorment es van debatre idees i propostes que l'associació té en ment entre les que destaca la celebració de la 3a Copa de l'Amistat a Igualada després de les dues primeres edicions, molt exitoses, a Madrid (una copa en què les jugadores que vulguin hi assisteixen i es creen equips barrejats per disputar la competició). També es va plantejar crear un campionat d'Espanya juvenil i la creació d'una videoteca amb partits i reportages que estiguin centrats en l'hoquei femení.

A la tarda, el partit All Stars que va reunir les millors jugadores del món va posar el toc esportiu i de concordància. El partit es va disputar enmig d'un caliu entre les jugadores molt bo on es van poder veure accions tècniques d'alta qualitat. Finalment l'equip blau amb Christina Klein, Marta Soler, Diana Garza, Adriana Gutiérrez, Claire Currey, Vanesa Daribo, Anna Romero, Natasha Lee, Natalia Corrales i Ainhoa García es van imposar per 10 a 4 gols a l'equip vermell format per Flora Micoud, Rosa Fernández, Clara Palleiro, Berta Tarrida, Tatiana Malard, Bárbara García, Adeline Leborgne, Carla Giudici, Pía Sarmiento i Mònica Piosa. Tot i això, el resultat, era el menys important.